Νύχτα – κόλαση στη Γάζα με ισραηλινές επιδρομές

Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασε για τους Παλαιστίνιους καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου η Λωρίδα της Γάζας δέχθηκε είκοσι αεροπορικές επιδρομές και τέσσερις εκτοξεύσεις ρουκετών.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έπληξε περισσότερους από είκοσι στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη, βομβαρδίσθηκαν τρεις κατοικίες και ότι ορισμένες επιθέσεις στράφηκαν εναντίον ανοικτών χώρων, ενώ ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές ρουκέτες που κατέληξαν στο νότιο Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα.

Και στη Δυτική Όχθη όμως διαδραματίστηκαν σκηνές βίας και μάλιστα, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.

Στο Κάιρο, οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των Αιγυπτίων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν και το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα