Ο ανεπιθύμητος Βρακάς και ο μισθός του… Βρύζα

Βράζουν στις εθνικές ομάδες με τον επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής, ενώ η ΕΠΟ εξακολουθεί να πληρώνει τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα Προκριματικά του Euro 2020.

Στις 23 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα με αντίπαλο το Λιχτενστάιν, άρα ο Άγγελος Αναστασιάδης αρχίζει να κάνει σχέδια επί χάρτου για να ’ναι απόλυτα έτοιμοι οι διεθνείς για τη νέα πρόκληση.

Την τελευταία, ενδεχομένως για κάποια από τα μέλη της Εθνικής, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά την αποτυχία στο Nation Cup.

Η κατάσταση στο πάρκο Γουδή, αλλά και γύρω από τα επιτελεία των Εθνικών ομάδων, μόνο ως ιδανική ή ειδυλλιακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όσοι σουλατσάρουν στα γραφεία της ΕΠΟ ή έχουν πρόσβαση στα πηγαδάκια που γίνονται συζητήσεις για τις Εθνικές ομάδες αντιλαμβάνονται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας με τον Κώστα Βρακά.

Ο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής έχει καταφέρει να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια αρκετών σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα των αντιπροσωπευτικών ομάδων.

Με τη συμπεριφορά του προκαλεί αρνητικά σχόλια, και γι’ αυτό αρκετοί τον θεωρούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αν και ο ρόλος του είναι αυτός ακριβώς: να καταστρώνει σχέδια για την αναβάθμιση του αθλήματος και να λύνει όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στις Εθνικές ομάδες.

Στον Βρακά αποδίδουν συμπεριφορά φωτεινού παντογνώστη. Λένε πως είναι απόμακρος και σε κάθε συζήτηση προσπαθεί να επιβάλει τη βούλησή του, λες και το σκεπτικό του αποτελεί θέσφατο. Κι επαναλαμβάνουμε ότι τα ίδια ακούγονται σε πολλά πηγαδάκια. Όχι σε ένα ή δύο. Επίσης τον χαρακτηρίζουν «αγύριστο κεφάλι».

Συνεννόηση με Παπαχρήστο

Από την άλλη πλευρά, ολοένα και αυξάνονται τα θετικά σχόλια για τον Τάκη Παπαχρήστο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί τον αναπληρωτή του Βρακά και, σύμφωνα με όσα ακούγονται, πρόκειται για άνθρωπο που δείχνει διαλλακτικότητα στη διάρκεια των συζητήσεων και «προσπαθεί στο μέτρο που μπορεί να λύνει κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Εθνικές ομάδες».

Ο Βρακάς και ο Παπαχρήστος, βέβαια, αποτελούσαν παρέα κολλητών. Αναφερόμαστε στην περίοδο που τα μπλοκ του Βορρά και του Νότου είχαν επίπεδο συνεννόησης και πορεύονταν παρέα. Όταν επήλθε η ρήξη, αυτόματα δημιουργήθηκαν και αποστάσεις ανάμεσα στους δύο φίλους.

Με αποκορύφωμα, βέβαια, την απουσία του Βρακά από το πλευρό του Παπαχρήστου στις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, όταν από την πλευρά του ΠΑΟΚ στηρίχθηκε ο Γιώργος Λαγούδης, ο οποίος είχε και το χρίσμα από τον Ολυμπιακό.

Το χάσμα έγινε μεγαλύτερο στο πέρασμα του χρόνου. Και το αντιλαμβάνονται πλέον και όσοι ασχολούνται με τις Εθνικές ομάδες, καθώς ο ένας λέει «άσπρο» και, μάλιστα, με αυταρχικό τρόπο, ενώ ο άλλος μιλάει για «μαύρο».

Πληρώνεται ο Βρύζας

Προβλήματα με τον Βρακά αντιμετώπισε και ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός απείλησε με αναβολή της τακτικής στους διεθνείς επειδή δεν αποχωρούσε από την αίθουσα ο επικεφαλής της ΕΣΠ Ιωαννίνων.

Χρειάστηκε τότε η παρέμβαση του Ζήση Βρύζα που είχε τον ρόλο του υπεύθυνου στις Εθνικές ομάδες για να μην τινάξει ο Σκίμπε την αποστολή στον αέρα. Με τις παροτρύνσεις του άλλοτε διεθνή επιθετικού ο Βρακάς άφησε τον τότε Ομοσπονδιακό τεχνικό και τους παίκτες του να κάνουν τη δουλειά τους.

Μόνο που ο Σκίμπε έβραζε με τον Γιαννιώτη παράγοντα και, μάλιστα, ενημέρωσε σχετικά τον Ευάγγελο Γραμμένο.

Με την αναφορά στον Βρύζα, πάντως, αξίζει να καταθέσουμε την πληροφορία που διακινείται στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας. Όπως λένε στο πάρκο Γουδή, ο άλλοτε υπεύθυνος Εθνικών ομάδων εξακολουθεί και πληρώνεται από την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τη διακίνηση της πληροφορίας, ο Βρύζας παραμένει έμμισθος συνεργάτης και γι’ αυτό του καταβάλλεται σε μηνιαία βάση ο μισθός του. Έστω και αν δεν τον βλέπουν στο πάρκο Γουδή.

Εδώ, βέβαια, έκαναν μαύρα μάτια να τον δουν τον Ζήση όταν είχε πόστο και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Τώρα θα τους έκανε την τιμή να τους επισκέπτεται;

Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο πληρώνεται ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Διότι το προηγούμενο καλοκαίρι αποκαλύφθηκε ότι η ΕΠΟ κατέβαλε τις αποδοχές του Βρύζα μέσω επιταγής.

Επιταγές της ΕΠΟ σε τοκογλύφο…

«Η είδηση στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ότι βρέθηκαν στα χέρια κυκλώματος τοκογλύφων επιταγές της ΕΠΟ έπεσε σαν βόμβα στους ποδοσφαιρικούς κύκλους.

»Κι αυτό γιατί η ΕΠΟ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εξοφλεί τους εργαζομένους της με καταβολή των δεδουλευμένων τους σε τράπεζα, χωρίς να δίνει μεταχρονολογημένες ή μη επιταγές.

Η περίπτωση όμως του Ζήση Βρύζα, υπευθύνου της Εθνικής ομάδας και εκπροσώπου της ΕΠΟ στη Super League, παλαιού άσου της ομάδας του 2004 και του ΠΑΟΚ –ομάδα στην οποία για ένα διάστημα διαδέχθηκε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία– ήταν τελείως διαφορετική.

»Ο Ζήσης Βρύζας, όπως και χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είχε δέσμευση των τραπεζικών του συναλλαγών από προηγούμενες επιχειρηματικές του προσπάθειες.

Κάποιο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με τα παιδιά του επιφανούς επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη –πριν από την ανάμειξή του στα εξοπλιστικά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ανάμειξη η οποία κατέληξε σε καταδίκη και εγκλεισμό του επιχειρηματία στις φυλακές–, προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να κινηθεί στον χώρο των super markets», έγραψε η «Άποψη» στις 20 Ιουλίου 2018.

«Στο θέμα των προαναφερόμενων επιταγών, είναι φανερό ότι η ΕΠΟ, έστω και κατά μη σύννομο τρόπο, πλήρωνε τον Βρύζα με επιταγές τις οποίες με οπισθογράφηση εισέπραττε κάποιος άλλος, για λογαριασμό του.

»Το παράδοξο όμως στην ιστορία αυτή είναι ότι επιταγές “ημέρας” –δηλαδή επιταγές με ημερομηνία λήξης την ημέρα της έκδοσης– δεν τις δίνει κάποιος σε τοκογλύφους.

»Κατά συνέπεια, θεωρείται πολύ πιθανόν λόγω υποχρεώσεών του να είχαν προκαταβληθεί χρήματα, μέσω επιταγών μεταχρονολογημένων, τις οποίες ο Ζήσης προώθησε σε τοκογλύφους, λόγω αναγκών ή κάποιων άλλων υποχρεώσεων απέναντί τους…», αποκαλύπταμε τότε.

Φαίνεται ότι στην ΕΠΟ δεν ίδρωσε και ιδιαίτερα το αυτί τους και, αφού δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια να μετακομίσει ο Βρύζας στην Ξάνθη ως πρόεδρος της θρακιώτικης ΠΑΕ, η καταβολή του μισθού κρίθηκε επιβεβλημένη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα