Ο Ιβάν κατεβάζει τον Ζαγοράκη για πρόεδρο στην ΕΠΟ, τελείωσε η «συμμαχία» με τον Τίγρη;

Ο Ιβάν κατεβάζει κι επίσημα τον Θοδωρή Ζαγοράκη για πρόεδρο στην ΕΠΟ. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο μπαρουτοκαπνισμένος με το παραγοντιλίκι στην ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου. Ότι μίλησε μαζί με τον διαγραμμένο από τη ΝΔ ευρωβουλευτή.

Ο Χατζηαποστόλου όπως είναι γνωστό, είναι μία πρόσληψη «ειδικού σκοπού» στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, με αποκλειστικό αντικείμενο τις εκλογές τη ΕΠΟ. Είναι και Νεοδημοκράτης.

Σε δηλώσεις του στο Metropolis της Θεσσαλονίκης, ο Χατζηαποστόλου τόνισε ότι μίλησε με τον Ζαγοράκη, ο οποίος του ζήτησε συμβουλές.

Κι εδώ, μπαίνει ένα ερώτημα: Ο Σαββίδης γιατί δεν στηρίζει τον Ψαρρόπουλο, του «σύμμαχου» Μελισσανίδη; Έγινε κάτι; Πληροφορήθηκε ότι λόγω του «ηλικιακού» νόμου Αυγενάκη δεν θα μπορέσει η είναι υποψήφιος; Ο Ψαρρόπουλος επιμένει ότι δεν εμπίπτει στην σχετική διάταξη. Το σίγουρο είναι πως έχει υπέρ του την συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠΣ.

Η εύκολη ερμηνεία είναι ότι ο Σαββίδης «τα’ σπασε» με τον Μελισσανίδη. Εμείς εδώ στην «Α» και την iapopsi.gr δεν είμαστε για τα εύκολα, ωστόσο. Θα ψάξουμε γιατί ο Ιβάν κατεβάζει τον Ζαγοράκη για πρόεδρο στην ΕΠΟ.

Οι δηλώσεις του Χατζηαποστόλου:

Για τον αν θεωρεί πως είναι ο Ζαγοράκης ιδανικός για πρόεδρος στην ΕΠΟ: «Είναι από τα αγαπημένα μου παιδιά. Υποκειμενικά είναι ο καλύτερος αυτή την στιγμή. Απέκτησε τον σεβασμό μέσα από την πορεία του, για αυτό και ήταν ο μοναδικός αρχηγός στην Εθνική. Μετά από αυτόν ήταν ο Καραγκούνης μόνο. Όμως το 80% των δραστηριοτήτων του αφορούν τις υποχρεώσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν στο υπόλοιπο 20% μπορεί να βάλει μια τάξη στα πράγματα θα είναι ήρωας. Θα πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι θα ανταπεξέλθει. Θα υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να διαλέξει τους συνεργάτες του, και οφείλει να κοιτάξει τις ισορροπίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι θα είναι στις Βρυξέλλες και θα πρέπει βάλει αναπληρωτή. Οφείλει να βάλει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του για να πάει το καράβι μπροστά. Στο πρώτο πρόβλημα θα σκάσουν όλα στο κεφάλι του».

Για το αν ο Ζαγοράκης ζήτησε την γνώμη του: «Τα είπα με τον Θοδωρή, μισή ώρα τουλάχιστον. Του είπα να τα αξιολογήσει την κατάσταση, αν νομίζει πως μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα να κατέβει. Αν βάλει άτομα που δεν ξέρουν το αντικείμενο δεν θα κάνει τίποτα. Είναι ζεστός στο ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο έχει ενδοιασμούς καθώς φταίει και η κυβέρνηση. Έχω την εντύπωση πως προσπαθούν να το επιβάλλουν. Από εκεί και πέρα έχει τις ικανότητες και τον αυτοσεβασμό».

Για το τι του είπε ο Ζαγοράκης: «Ζήτησε να τον πω πέντε πράγματα συμβουλευτικά. Δεν μου είπε αν τον προβληματίζει κάτι. Ήθελε απλά να ακούσει την γνώμη μου επί του θέματος. Δεν του είπα ξεκάθαρα αν θα κατέβει ή όχι, του είπα τις προϋποθέσεις για να το κάνει».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα