Ο κορωνοϊός «γονατίζει» το σύστημα υγείας του Λονδίνου – Δραματική έκκληση του δημάρχου

Ένας στους 30 Λονδρέζους έχουν νοσήσει με τον ιό – Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία

Δραματικές είναι οι εικόνες που μας έρχονται από το Λονδίνου καθώς η διασπορά του κορωνοϊού έχει «γονατίσει» τα νοσοκομεία, τα οποία απειλούνται πλέον υπό κατάρρευση.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σακτίκ Καν ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «μείζονος συμβάντος», ενώ έκανε γνωστό ότι 1 στους 30 κατοίκους της πόλης έχει κορωνοϊό.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Daily Mail οι περιπτώσεις μολύνσεων είναι πάνω από 1.000 ανά 100.000 άτομα ενώ παρατηρήθηκε αύξηση 27% από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στους ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία. Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βρετανική πρωτεύουσα επισήμανε με ανάρτησή του στο twitter ο Σαντίκ Καν.

Οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί συνολικά κατά 35% συγκριτικά με όσους νοσηλεύονταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020. Σύμφωνα με τον Σαντικ Καν το NHS το τελευταίο τριήμερο ανακοίνωσε 447 θανάτους ατόμων που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα ο δήμαρχος Λονδίνου απέστειλε επιστολή στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον μέσω της οποίας του ζητά να κλείσουν οι εκκλησίες και άλλοι χώροι λατρείας. Παράλληλα ζητάει όσοι πολίτες κυκλοφορούν έξω να φορούν μάσκα.

«Οι περιπτώσεις κρουσμάτων έχουν ραγδαία αύξηση καθώς υποβάλλονται σε θεραπεία περισσότερο από το 1/3 των ασθενών συγκριτικά με το αποκορύφωμα της πανδημίας τον περασμένο Απρίλιο. Οι ήρωες γιατροί, οι νοσοκόμες και το προσωπικό του NHS κάνουν μια καταπληκτική δουλειά, αλλά με τις περιπτώσεις που αυξάνονται τόσο γρήγορα, τα νοσοκομεία μας κινδυνεύουν να “φρακάρουν”. Η αυστηρή πραγματικότητα είναι ότι θα ξεμείνουμε από τα κρεβάτια για τους ασθενείς τις επόμενες δύο εβδομάδες, εκτός εάν η εξάπλωση του ιού επιβραδυνθεί δραστικά», αναφέρει ο κ. Καν. «Ο κορωνοϊός έχει θέσει σε απειλή την πόλη μας.  Εάν δεν αναλάβουμε δράση τώρα το NHS θα καταρρεύσει και θα πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι», συμπληρώνει ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του Λονδίνου για να μείνουν σπίτια τους και να βγαίνουν από αυτά μόνο εάν υπάρχει ανάγκη. «Οι Λονδρέζοι συνεχίζουν να κάνουν τεράστιες θυσίες και τους παρακαλώ σήμερα να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο να φύγουν. Μείνετε στο σπίτι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας και άλλους Λονδρέζους και να προστατεύσετε το σύστημα υγείας μας», τονίζει ο Σαντικ Καν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα