Ο Πούτιν προειδοποιεί τους Δυτικούς για “ανθρωπιστική καταστροφή”

Παράλληλα φρόντισε να βγάλει όλη του τη γλύκα στην Ανατολή, λέγοντας: «Η Δύση έχει αποτύχει, το μέλλον είναι στην Ασία»

Δριμεία επίθεση σε βάρος της Δύσης εξαπέλυσε σήμερα από το Βλαδιβοστόκ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της ασιατικής ηπείρου.

«Η Δύση έχει αποτύχει, το μέλλον είναι στην Ασία», δήλωσε o ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, όπως αναφέρει το Reuters.

Προειδοποίησε επίσης τη Δύση ότι έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομία με αυτό που χαρακτήρισε ως «μια μάταιη και επιθετική προσπάθεια» να επιβάλει την ηγεμονία της.

Την ίδια ώρα, έσταξε… μέλι για την Ασία επισημαίνοντας ότι μελλοντικά είναι μια ανερχόμενη δύναμη.

Σε ομιλία του στο Ανατολικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι κυρώσεις της Δύσης είναι κοντόφθαλμες και αποτελούν κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Μόσχας στρέφεται όλο και περισσότερο προς την Ασία.

Ο Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι η ρωσική οικονομία ανταποκρίνεται σε αυτό που ονόμασε «οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα της Δύσης», αναγνωρίζοντας κάποιες δυσκολίες σε ορισμένους κλάδους και περιοχές.

Τόνισε ακόμη ότι η χώρα του είναι αδύνατο να απομονωθεί κι ότι η Μόσχα θα αντισταθεί στις προσπάθειες να μπει στο περιθώριο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

«Η Ρωσία», όπως είπε, «θεωρεί πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στην είσοδο στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του Ιράν».

Επιπλέον, δήλωσε ότι η Μόσχα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξάγει σιτηρά.
«Τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανό να ενταθούν…Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι η Κίνα θα πληρώνει την Gazprom για το φυσικό αέριο σε εθνικά νομίσματα- με βάση την κατανομή 50-50 μεταξύ των δύο νομισμάτων της χώρας ρωσικού ρουβλίου και του κινεζικού γουάν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα