Ο (τετρ)Αστέρας της Ευρώπης και ο Πλατανιάς της Football League

Ο… τετρακίνητος Αστέρας Τρίπολης, κάνει βάσιμα όνειρα Ευρώπης. Στην αναμέτρηση που «έριξε την αυλαία» της 26ης αγωνιστικής στη Super League, νίκησε τον Πλατανιά με 4-0 και συγκατοικεί στην 5η θέση με την Ξάνθη. Οι δύο ομάδες έχουν από 36 βαθμούς, όμως οι Αρκάδες υπερτερούν στην ισοβαθμία. Από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς παραμένει ουραγός με 10 πόντους. Ο Απόλλωνας που βρίσκεται στην τελευταία θέση παραμονής έχει 22, η Κέρκυρα 21και απομένουν τέσσερις αγωνιστικές. Όπως είναι προφανές για να μην υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι», πρέπει να γίνει ένα… θαύμα.

Στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», εκτυλίχθηκε μια παράσταση για ένα ρόλο. Η ποιοτικότερη ομάδα των γηπεδούχων δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να ελπίσουν σε κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή, τη φιλότιμη αλλά αναποτελεσματική προσπάθεια. Ο Πλατανιάς άντεξε μόλις 12 λεπτά. Μέχρι ο Μανιάς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να βάλει και τυπικά τους Αρκάδες σε «θέση οδηγού». Ο μονόλογος των «κυανοκίτρινων» συνεχίστηκε και οδήγησε σε τρία ακόμα γκολ. τα δύο πέτυχε ο Τόνσο (55′, 82′) και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δουβίκας (77′).

Οι παίκτες του Αστέρα αφιέρωσαν την επιτυχία στον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος ήταν στον πάγκο αν και πριν από δύο μέρες «έχασε» τον πατέρα του. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η πρώτη επίσημη συμμετοχή στη Super League του Αντώνη Τσιφτσή. Ο 18χρονος τερματοφύλακας, καταχειροκροτούμενος, μπήκε στον αγώνα στο 81′, αντί του Αθανασιάδη.

Διαβάστε επίσης