Οι σφαίρες –του Χούμπελ– δεν γυρίζουν πίσω

Mε κομψό τρόπο ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης στην ΕΠΟ αποκάλεσε «στημένους» τους Ευαγγέλου, Φωτιά, οι οποίοι –όπως και ο Περέιρα– δεν παραιτούνται

Μισό λεπτό, μάστορα. Δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπεις, με τον Χούμπελ, τον αρχινταβατζή της ΕΠΟ.

Της πλάκας αναλύσεις κάνανε όλοι τους με τον Αυστριακό και τις δηλώσεις που έκανε για τον Φωτιά και τον Ευαγγέλου. Τα ’χωσε στον Περέιρα, γράφει το Μαρινακέικο.

Μάλιστα. Κουράστηκαν πολύ να τα ρίξουνε στον Πορτογάλο; Δεν άντεξε το bullying, σου γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες. Άλλη παπαριά κι αυτή. Αλλά θα σου πω εγώ πώς έχει το πράγμα.

Κάτσε προσεκτικά και διάβασε τη δήλωση του γυαλόμπα του Χέρμπερτ, για Φωτιά και Ευαγγέλου: «Μη αποδεκτή απόδοση», σου είπε ο Αυστριακός.

Τι σημαίνει μη αποδεκτή απόδοση, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Εδώ ο Χούμπελ τούς είπε στημένους. Δεν είναι στα όρια του ανθρώπινου λάθους. Αυτό θα πει μη αποδεκτή απόδοση. Διότι απόδοση ανθρώπινου λάθους είναι αποδεκτή.

Πάμε παρακάτω: Το διαβάζει αυτό ο Περέιρα. Ο επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης, ο Χούμπελ, του λέει για τους διαιτητές που έβαλε στο Βόλος-Ολυμπιακός ότι είναι στημένοι, έμμεσα πλην σαφώς που λένε κι οι μορφωμένοι.

Μάλιστα. Και τι κάνει ο Περέιρα; Θα τους στείλει για να κόψουν ρόδα μυρωμένα, όπως έκανε με τον επόπτη τον Καμπούρη από την Εύβοια πέρυσι, στο ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ; Άπαξ και το κάνεις αυτό, πάει να πει ότι συμφωνείς με τον Χούμπελ. Ότι ήταν στημένοι. Αυτό έχω να πω εγώ.

Άπαξ, όμως, κι ο Περέιρα δεν ήταν διεκπεραιωτής, θ’ απαντούσε στον Χούμπελ στο πιτς φυτίλι. Σας παρακαλούμε, κύριε Χέρμπερτ, αν έχετε αποδείξεις ότι ο Φωτιάς με τον Ευαγγέλου τα έχουν αρπάξει, να μας το πείτε κι όχι να τους κατηγορείτε άδικα.

Αυτό θα έλεγε ο Μέλο με το μέλι. Ή, να έβγαζε μια ανακοίνωση ότι, κύριοι, ο μίστερ Χούμπελ με πρόσβαλε και παραιτούμαι, δεν έχω καμία θέση στην Ελλάδα. Ευχαριστώ και ελπίζω να τα ξαναπούμε. Καλά Χριστούγεννα και αίσιο κι ευτυχές το νέον έτος.

Έτσι είναι. Έτσι ξηγιούνται οι αξιοπρεπείς. Δεν είσαι υπαλληλάκος. Ο Περέιρα είσαι. Ο έχων την ευθύνη. Κι από τη στιγμή που δεν το κάνεις, εγώ τι να υποθέσω τώρα, ρε. Ο καθένας ό,τι θέλει υποθέτει.

Ότι δεν το κάνεις να την πεις στον Χούμπελ για το μεροκάματο. Δεν είναι και λίγα τα 21.700 τον μήνα με τη μείωση που του έκανε ο Γραμμένος. Ή, ότι δεν περίμενες ότι θα σε πιάνανε να κλέβεις κότες στον δρόμο και να ήλπιζες ότι θα τραβούσε μέχρι τέλους του πρωταθλήματος, και μετά ας πήγαινε η νέα διοίκηση να βγάλει τα μάτια της.

Θα περιμένει, λέει, ο Περέιρα την έκθεση των παρατηρητών για το ματς του Βόλου. Χαιρέτα μας τον πλάτανο. Τι να σου πει ένας Γκαϊτατζής από τη Δράμα, ρε, μάστορα. Από τη Δράμα παρατηρητή έβαλε ο Περέιρα. Πιάσε το αυγό και κούρευτο, δηλαδή.

Με Περέιρα, Φωτιά και Ευαγγέλλου, όλα καλά; Βγαίνει ο αρχινταβατζής και σου λέει ότι δεν είχατε αποδεκτή απόδοση. Πόσο πιο καθαρά να σ’ το πει, ρε. Στα ίσια σ’ το είπε.

Κι εσείς –Φωτιά και Ευαγγέλου– περιμένετε τον Περέιρα και τον Γραμμένο να σας υπερασπιστούν; Παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Στέλνεις και μία επιστολή, ότι είμαστε βαριά θιγόμενοι απ’ αυτά που είπε ο Χούμπελ και σταματάμε τη διαιτησία.

Σ’ το προχωράω, γιατί στην «Α» δεν μοιράζουμε σανοτροφές. Μυαλό πουλάμε. Μυαλό και πληροφορία. Βγαίνει, λοιπόν, ο γυαλόμπας και λέει ότι ο Φωτιάς με τον Ευαγγέλου είχαν μη αποδεκτή απόδοση. Μάλιστα.

Κι επειδή το είπε αυτό, τι πα να πει, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει ακόμα δύο βαθμούς, που έχασε από το κανονικό γκολ του Σουντανί και το πέναλτι στον Αραμπί που δεν δόθηκε; Πάνε, πέταξαν οι βαθμοί. Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω, μάστορα. Είμαι μόνος και αήττητος στην κορυφή, σου γράφει ο γίγας Κόλκας.

Παραμύθι φούρναρης είναι ο Χούμπελ. Αυτό έχω να σου πω εγώ. Διότι άπαξ κι ήθελε να το παίξει εξυγιαντής, ένα πράγμα θα έκανε. Θα έπαιρνε τον Περέιρα τηλέφωνο και θα του έλεγε, άκου, Μέλο, επειδή εγώ είμαι καριερίστας στην UEFA και τη FIFA, μάζεψε όλες τις συνομιλίες του Φωτιά με τον Ευαγγέλου και δώσε τα πάντα όλα στους δημοσιογράφους.

Απλά πράγματα σου λέω. Κι όχι μόνο γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά για όλα. Να ακουστεί τι έγινε με τον Μπαράλες, τι έγινε με το διπλό πέναλτι του Μάτος και του Κρέσπο με τον Αστέρα στην Τρίπολη που δεν δόθηκε και τι έγινε με τον Τζήλο και τον Σκουλά στη Λαμία. Και τι έγινε και μ’ αυτόν τον Βίντσιτς στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός που το ξημέρωσε το ματς μέχρι να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ.

Αυτό θα πει διαφάνεια. Όλα τα άλλα είναι φρου-φρου κι αρώματα. Άπαξ κι ο επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης τον είχε πάρει στα σοβαρά τον ρόλο του, δεν θα δεχότανε να έρθει το VAR στην Ελλάδα, δίχως να έχει τη γραμμή του οφ σάιντ. Έλεγχο επί τόπου θα έκανε ο επικεφαλής. Και θα ενημέρωνε τον Θόδωρο, ότι κάτι παίζει εδώ με το VAR. Πήρανε VAR σαπάκι οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Κι αν δεν το ζητήσει, που δεν θα το ζητήσει δηλαδή, ο Χούμπελ, ας τα δώσει ο Περέιρα στη δημοσιότητα. Για να πείσει ότι κάνει σοβαρή δουλειά στην Ελλάδα και χαλάλι τα λεφτά που παίρνει. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Όχι παπαριές του Σαββιδοτεχνείου. Για τον Βάγγο τον Γραμμένο, δεν έχω να πω τίποτα. Ο άνθρωπος είναι σαν το 1ο γραφείο στον στρατό. Να βάζει την υπογραφή του για να πάνε για ψώνια και απορρυπαντικά. Ουδείς ασχολείται μαζί του.

Που έτσι κι υπήρχε σοβαρός πρόεδρος, θα το έπαιρνε στα χέρια του όλο το πράγμα. Θ’ αποφάσιζε. Θα έκανε δηλώσεις. Καθαρά πράγματα. Κι όχι να τον λένε γλάστρα. Μορφωμένος άνθρωπος είναι ο Γραμμένος, από τους καλούς δικηγόρους, δεν είναι κανένα λαμόγιο που κάθεται εκεί για να κονομάει.

Πάμε παρακάτω. Το άτυπο όργανο των διαιτητών πήρε απόφαση γι’ απεργία επ’ αόριστον. Μάλιστα. Σ’ το ξανάγραψα. Τι θα πει άτυπο, ρε; Υπάρχει και τυπικό;  Σ’ το προχωράω. Απεργία. Γιατί τους έκανε μήνυση ο Σάββας. Κι ο Μπέος είχε κάνει δυο μηνύσεις, αλλά τις απέσυρε. Μάλιστα.

Εδώ μιλάμε, δηλαδή, ότι γελάνε και τα τσιμέντα. Και καλά ο Σάββας, θα την πάει μέχρι τέλους τη δουλειά. Ο Αχιλλέας τι ακριβώς ήθελε κι έκανε μήνυση; Κλασικά πράγματα ήθελε. Να έχουν τον φόβο οι διαιτητές που δεν είναι φίλοι. Ποτέ δεν θα έφταναν στα δικαστήρια.

Δεν είναι κανένας χτεσινός ο Μπέος. Μήνυση για στοιχηματική απάτη, σου λέει, κατά του Τσαμούρη που σφύριξε το ματς της Λαμίας με τον Βόλο. Το ’παιξε, δηλαδή, ο Τσαμούρης και μετά το σφύριξε; Αυτό εννοούσε ο Αχιλλεύς;

Ξέφυγα, όμως. Απεργία, λέει, το άτυπο όργανο. Και γιατί απεργία και όχι παραίτηση, σου λέω εγώ. Κύριοι, σας σιχαθήκαμε, φύγετε όλοι ομαδικά και ψάξτε στην Ευρώπη για να φέρετε Γκεστράνιους και Βίντσιτς. Εύκολο είναι, όμως; Ούτε εύκολο είναι, ούτε στο χέρι τους.

Έτσι είναι. Αφού, ρε, αυτό το άτυπο όργανο συζητούσε κι άλλα άτυπα πράγματα. Τι θα γίνει μετά τις δηλώσεις του Χούμπελ. Πού θα φυσήξει ο αέρας μόλις ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Αγωνία είχανε στο άτυπο όργανο. Μήπως από βόρειος άνεμος γίνει νότιος. Για να πάρουν τα μέτρα τους και να σφυρίζουνε και του χρόνου στα γήπεδα κι όχι στα τρένα και τα βαπόρια, όπως είπε ο Μελισσανίδης.

Κι η πλάκα ποια θα είναι τώρα. Παραμονές του 2020 θα βγουν όλοι να κάνουνε δηλώσεις. Ο Γραμμένος, ο Περέιρα, παράγοντες και τα ρέστα, ότι εύχονται να έρθουν καλύτερες μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τζάμπα είναι οι ευχές. Δεν πληρώνεις φόρο.

Η κουδούνα χτυπάει για ΠΑΟΚ, Ξάνθη

Ο Χούμπελ  δεν είπε μονάχα αυτά που θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη για τα χωσίματα στον Περέιρα και τους Φωτιά, Ευαγγέλου.

Αυτό δεν το πρόσεξε κανένας, ούτε οι Σαββιδοτέχνες που πιάνουν πουλιά στον αέρα στη σανοτροφή. Άκου, μάστορα, τι είπε ο γυαλόμπας ο Χούμπελ: «Δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι άμεσες και αρμόζουσες ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών».

Για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη χτυπάει η κουδούνα, μάστορα. Άμα εννοούσε τα στημένα παιχνίδια, θα το έλεγε στα ίσια, ότι εμείς στέλνουμε ραβασάκια κι ο Γραμμένος τα στέλνει στον εισαγγελέα, γιατί καίνε. Δεν λέει αυτό το πράγμα ο Χέρμπερτ. Ετοιμάσου για ντράβαλα, μάστορα.

Οι Σέρβοι ζητάνε μαθήματα VAR από την ΕΠΟ!

Κι εκεί που σηκώνεις ψηλά τα χέρια και κοντεύεις για κανένα εγκεφαλικό είναι που διαβάζεις ότι οι Σέρβοι θέλουν να έρθουν να πάρουν μαθήματα VAR από τον Περέιρα και τα άλλα τα παιδιά της ΚΕΔ.

Δεν είναι πλάκα. Γράμμα στον Γραμμένο έστειλαν ότι, επειδή οι λαοί μας είναι αδέρφια, να έρθουμε σε σας να μας μάθετε πώς δουλεύει το μηχάνημα. Στην αρχή ο Γραμμένος νόμιζε ότι το έστειλαν από τον Ολυμπιακό, να τον πικάρουν.

Μετά είδε ότι ήταν από τη σερβική ομοσπονδία. Και κακώς δεν απάντησε η ΕΠΟ στα αδέρφια μας τους Σέρβους. Να τους έλεγε ότι σας έχουμε έτοιμο πακέτο με Περέιρα, Σκουλά, Ευαγγέλου, Μανούχο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή ο τζάμπας πέθανε, να πληρώσετε μεροκάματο στα παιδιά.

Έτσι είναι. Εργατοώρες θα φάνε να εκπαιδεύσουνε τους Σέρβους. Έχουν το know how και για να σας μυήσουν στα κόπα, 1.000 ευρώ την ώρα και λίγα  είναι. Ατσίδες θα γίνουν και οι Σέρβοι…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα