Οι «The Last International Playboys», ένα νέο συγκρότημα, παρουσιάζονται στην «Α» και καταθέτουν τα σχέδιά τους για το μέλλον

Οι τελευταίοι διεθνείς…  playboys είναι Έλληνες (και παίζουν μουσική)

Σπάνια ένα μουσικό συγκρότημα έχει τη δύναμη, όχι μόνο να σε παρασέρνει σε ευφάνταστα και πρωτότυπα μελωδικά ταξίδια, αλλά συγχρόνως να σε μεταφέρει σε εποχές αλλοτινές, με έναν τρόπο που ξυπνάει μέσα σου τη νοσταλγία, διανθίζοντάς τη με πινελιές σύγχρονες, προσαρμοσμένες απόλυτα στο τώρα.

Ένα τέτοιο συγκρότημα συνάντησε η «Α» πριν από λίγες ημέρες, και συνομιλώντας με τον τραγουδιστή του, τον Άγγελο Καλαντζή, ανακάλυψε τι κρύβεται πίσω από την ονομασία «The Last International Playboys», γιατί επιμένουν σε αγγλικό στίχο, και φυσικά όλα όσα διαμορφώνουν τον μουσικό κόσμο και των υπολοίπων μελών του: του Κώστα Λαγού (κιθάρα), του Ιωσήφ Μοσχόπουλου (κιθάρα, φωνητικά), του Νικόλα Μίχου (μπάσο, φωνητικά), του Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου (πλήκτρα) και του Στέλιου Πασχάλη (τύμπανα). Απολαύστε τους!

 

Συνέντευξη στη Βίκυ Καλοφωτιά

 

Πώς προέκυψε η ονομασία του συγκροτήματος «The Last International Playboys»;

«Αρχική ιδέα ήταν… “The Beatles”, αλλά το πρόλαβαν άλλοι! (γέλια). Σοβαρά τώρα, το όνομά μας είναι εμπνευσμένο από το σχετικό τραγούδι του Morrissey “The Last Of  The Famous International Playboys”, του οποίου προσωπικά είμαι… hugefan, όπως λέμε και στο χωριό μου!»

 

Επιμένετε σταθερά σε αγγλικό στίχο, παρά την τάση μιας σεβαστής «μερίδας» του κοινού να επιλέγει ελληνικά ακούσματα. Τι απήχηση έχουν οι μουσικές σας δημιουργίες;

«Κατ’ αρχάς, σήμερα λόγω του διαδικτύου υπάρχει η δυνατότητα ώστε το κοινό να είναι παγκόσμιο. Τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα, όλοι μας ακούμε κατά βάση αγγλόφωνη μουσική και προσωπικά από την πρώτη στιγμή που άρχισα να γράφω τραγούδια σκεφτόμουν στα αγγλικά, οπότε δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό να γράψω ελληνικό στίχο. Νομίζω ότι είναι πιο έντιμο από τη μεριά μου να συνεχίσω σε αυτόν τον δρόμο. Μέχρι τώρα είμαστε ευχαριστημένοι από την αποδοχή που έχει η μπάντα. Ειδικά μετά την εμφάνισή μας στο “Rockwave” του 2017, έχουμε δημιουργήσει μια fanbase, που διαρκώς μεγαλώνει, μας στηρίζει και μας ακολουθεί στις ζωντανές εμφανίσεις μας. Ευελπιστούμε ότι, μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ μας τους προσεχείς μήνες, θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα “αυτιά” και θα διευρύνουμε το κοινό μας».

 

Τι το διαφορετικό παρουσιάζει το ιδιαίτερο αυτό συγκρότημά σας;

«Κάθε συγκρότημα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα “μουσικό πρόσωπο”. Το ζητούμενο λοιπόν, όπως και σε ένα φυσικό πρόσωπο, είναι η διαφοροποίηση στη βάση της προσωπικότητας. Θεωρώ ότι η μουσική μας έχει προσωπικότητα και ταυτότητα. Θα έλεγα ότι είναι ένα soundtrack των βιωμάτων και των εμπειριών μας. Για μένα δεν είναι ούτε πανάκεια ούτε αυτοσκοπός το να προσπαθείς να είσαι “παράξενος” για να είσαι διαφορετικός. Αν είσαι έντιμος και γράφεις πρώτα απ’ όλα για να εξωτερικεύσεις τον εαυτό σου και όχι σκεπτόμενος τι θα ήθελε να ακούσει ο κόσμος ή πώς θα είσαι ντε και καλά διαφορετικός, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αληθινό και θα έχει προσωπικότητα».

 

Έχετε εμφανιστεί σε μουσικά events και στο εξωτερικό;

«Σε ατομικό επίπεδο κάποιοι από εμάς κατά το παρελθόν είχαμε την τύχη να παίξουμε στο εξωτερικό με άλλα μουσικά σχήματα. Σαν “Last International Playboys” δεν μας δόθηκε ακόμη η ευκαιρία. Είναι σίγουρο πάντως ότι θα επιδιώξουμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις εκτός Ελλάδας, μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ μας».

«Ευελπιστούμε ότι μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ μας τους προσεχείς μήνες, θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα “αυτιά” και θα διευρύνουμε το κοινό μας»    

Πού εμφανίζεστε αυτό το διάστημα και τι καινούργιο έχετε στα «σκαριά»;

«Εμφανιζόμαστε ανά διαστήματα στο “Άρωμα πλατείας”, στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, όπου δώσαμε το “παρών” στις 17 Απριλίου, σε μια βραδιά που αποτυπώθηκε πολύ έντονα στην καρδιά μας, και απ’ ό,τι φάνηκε και στην καρδιά του κόσμου που βρέθηκε εκεί μαζί μας! Στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στην ολοκλήρωση του άλμπουμ μας, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Έχουμε ήδη τελειώσει τη μίξη των οκτώ από τα δέκα τραγούδια που θα περιέχει και θέλουμε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τελειώσει με τη στουντιακή εργασία και να ασχοληθούμε με το artwork. Σκοπός μας είναι να είναι όλα έτοιμα, ώστε να κυκλοφορήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι. Στη συνέχεια θα πάρει σειρά κάποιο videoclip, ζωντανές εμφανίσεις, επιστροφή στο στούντιο και πάμε πάλι από την αρχή. Η ζωή ενός συγκροτήματος κινείται πάντα σε κύκλους».

Πώς μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τις επόμενες εμφανίσεις σας, τα νέα σας ή γενικά να δει υλικό σας που έχει ήδη κυκλοφορήσει;

«Διατηρούμε σελίδα στο Facebook, που ενημερώνουμε τακτικά, καθώς και κανάλι στο YouTube, που περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό και είναι διαθέσιμα από τα παρακάτω links: https://www.facebook.com/l.i.p.greece/ και https://www.youtube.com/channel/UCGHsLH03vw6eV9RRbg1pWaw».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα