Οι Τούρκοι πεινάνε και ο Ερντογάν αυξάνει τον μισθό του

Σάλο έχει προκαλέσει στην τουρκική αντιπολίτευση η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να  αυξάνει τον μισθό του, παρά τις υποσχέσεις του να βάλει φρένο στις σπατάλες του κρατικού μηχανισμού την ώρα που  μεγάλη μερίδα του λαού ζει στα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε προς ψήφιση για το 2022 το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) ο μηνιαίος μισθός του Ερντογάν -σε αντίθεση με τη φθίνουσα δημοτικότητά του- θα φθάσει στις 100.750 τουρκικές λίρες (δηλαδή τα 10.915 δολάρια) – μια αύξηση που αντιστοιχεί σε πάνω από τέσσερις κατώτατους μισθούς στην Τουρκία, ανέφερε η εφημερίδα “Sozcu”.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Εζγκιούρ Εζέλ, υπολόγισε την αύξηση που έκανε ο Ερντογάν στον μισθό του στο 14%.

Σύμφωνα με  ανάρτηση του  Ε. Εζέλ στο Twitter, ο Ερντογάν «είναι τσιγκούνης με τον υπάλληλο, τον εργάτη και τον συνταξιούχο, αλλά είναι γενναιόδωρος στον εαυτό του. Υπάρχει μεγαλοπρέπεια στο παλάτι και δυστυχία στους πολίτες»! Πάντως στον προϋπολογισμό του προεδρικού μεγάρου προβλέπεται μείωση από 4,39 δισ. τουρκικές λίρες σε 3,89 δισ. (δηλαδή 420 εκατ. δολάρια).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα