Οικονομική «ανάσα» για χωρισμένη μητέρα με χρέη στην Ιεράπετρα

Κι  άλλη δικαστική απόφαση – δικαίωση για μέλος υπερχρεωμένου νοικοκυριού. Αυτή τη φορά ήταν ο Ειρηνοδίκης Ιεράπετρας που δικαίωσε 50χρονη δανειολήπτρια με χρέος 86.000 ευρώ.

Η αιτούσα, διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού, με μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ, από γεωργικές εργασίες,  οφείλει σε τρία πιστωτικά ιδρύματα και έναν Οργανισμό.

Η κινητή και ακίνητη περιουσία της περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα επιφάνειας 50 τ.μ., ένα ημιτελές λιθόκτιστο κτίσμα επιφάνειας 27 τ.μ., τρία αγροτεμάχια και ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό όχημα.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η 50χρονη πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για υπαγωγή στις διατάξεις των άρθρων 4 του νόμου 3869/2010, όπως αυτός αργότερα τροποποιήθηκε με τον υπ’ αριθμ. 4161/2013 νόμο περί ενήμερων οφειλετών, και διαπίστωσε μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της λόγω συρρίκνωσης των εισοδημάτων της.

Συνεκτίμησε βέβαια και άλλα γεγονότα  όπως το διαζύγιο της αλλά και την απώλεια ενός παιδιού της,

Της χορήγησε προσωρινή διαταγή, μέχρι να συζητηθεί η κύρια αίτηση, σύμφωνα με την οποία θα καταβάλλει κάθε μήνα 50 ευρώ προς όλους τους δανειστές της για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα