Οριστικά κλειστά τα σύνορα για τον Μανιαδάκη

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως, το Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση του εισαγγελέα

Το Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη κι έτσι ο Νίκος Μανιαδάκης δεν μπορεί να εξέλθει της χώρας. Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο Γιάννης Αναστασίου είναι πλέον κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία, παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο Δικαστικό Συμβούλιο, αλλά δεν κατάφερε να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Έτσι το Δικαστικό Συμβούλιο συμφώνησε με την άποψη του εισαγγελέα, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Novartis είναι ύποπτος φυγής.

Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, αν και δεν αναμενόταν εμφανίστηκε σήμερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να αντικρούσει την απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, που του επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία. Η προσφυγή του καθηγητή αφορά επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας μάρτυρα. Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1 ώρα ενώ ο καθηγητής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκε σε πιέσεις ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία. Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχτούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

Διαβάστε επίσης