Περιμένουν να πάει στα Γιάννινα ο Τσίπρας για να αποφασίσουν για την αναδιάρθρωση

Πολλές ομάδες, αλλά και Ενώσεις έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στην Βουλή τροπολογία για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς,  με επιστολή του ζητάει να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση γιατί είναι προφανές ότι κινδυνεύει να υποβιβαστεί απευθείας ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος την Κυριακή παίζει με τον ΠΑΟΚ, αλλά το μέλλον του στην Super League εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους. Μία απ΄  αυτ΄ές είναι αν θα ισχύσει η αναδιάρθρωση ή όχι….

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν καταθέτει την τροπολογία διότι περιμένει πρώτα να περάσει από τα Γιάννινα ο Αλέξης Τσίπρας (στις 7 Μαίου) και μετά να λάβει τις σχετικές αποφάσεις αφού θα ξέρει και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη συνάντηση που είχαμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η ΕΠΟ, η Superleague, η Football League με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στην οποία του εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της αναδιάρθρωσης και την πρότασή μας να ισχύσει αυτή από τον επόμενο χρόνο, κάτι που δεν εισακούστηκε.

Ωστόσο ο κ. Υφυπουργός και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχουν φέρει την τροπολογία στη Βουλή για την οριστική επικύρωση της απόφασης με αποτέλεσμα να προκαλείται μια έντονη παραφιλολογία για το στόχο της αναδιάρθρωσης. Δημιουργείται έτσι μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι μέσω της αναδιάρθρωσης επιχειρείται να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες, να ευνοηθούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και σωματεία και να αδικηθούν άλλα.

Η ψήφιση στη Βουλή της αναδιάρθρωσης μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και με διαμορφωμένη την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων που μέχρι τότε δεν θα γνωρίζουν αν υποβιβάζονται, προβιβάζονται ή παραμένουν στην κατηγορία είναι δεδομένο ότι τροφοδοτεί αυτή τη συζήτηση που κάθε άλλο παρά τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης