«Πες στον γαμπρό σου να παραδώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου»

Το κλίμα στους ΑΝΕΛ είναι βαρύ. Οι πολιτικές «κωλοτούμπες» του Πάνου Καμμένου έχουν εκνευρίσει πολλά στελέχη του κόμματος, που ο ένας μετά τον άλλον αποχωρούν. Την ίδια ώρα, αυτοί που μένουν πίσω να στηρίζουν την κυβέρνηση, κατηγορούν τους μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους τους ως αποστάτες.

Θάνος Μπέλτσος

Ένας απ’ αυτούς είναι ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, Γιάννης Μοίρας, ο οποίος με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Η αποστασία του σταγονόμετρου έχει και δεύτερη ονομασία: η παρέα της Βλάστης», έγραψε ο κ. Μοίρας. Η Βλάστη, ορεινό χωριό του νομού Κοζάνης, είναι το μέρος όπου πρώην πλέον στελέχη των ΑΝΕΛ συναντήθηκαν -με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, όπως αναφέρει στη δική του σελίδα στο Facebook ο πρώην στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, Θάνος Μπέλτσος-, συζήτησαν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα της Χαροκόπου.

Το ότι η ανάρτηση προκάλεσε ποικίλα πολιτικά σχόλια και πολλά «καρφιά», είναι κάτι λογικό και σεβαστό, καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε και θα συνεχίσει να προκαλεί αναταράξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ωστόσο, σε μία από τις απαντήσει του ο Γιάννης Μοίρας άφησε σκιές για τα κριτήρια που επελέγη ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης. Απευθυνόμενος προς τον αν. Γραμματέα Εσωτερικών & Διοικητής Ανασυγκρότησης του κόμματος, Κώστα Φιλοκώστα, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Μοίρα να εξηγήσει τι έγινε στη Βλάστη Κοζάνης, έγραψε μεταξύ άλλων: «…μία που έχω την τιμή να με επισκέπτεσαι στον τοίχο μου να ζητήσεις από το γαμπρό σου να παραδώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν επιλέχτηκε απλά ως φαρμακοποιός, ένας ανάμεσα σε εκατοντάδες, αλλά επιπλέον υπό την κατανόηση ότι είναι δεσμευμένος πολιτικά στην υλοποίηση ενός προγράμματος Υγείας στα νοσοκομεία από μία κυβέρνηση την οποία στηρίζει και εμπιστεύεται».

Ανέστης Μυστρίδης
Κώστας Φιλοκώστας

Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Μοίρας; Για ποιον λόγο πρέπει να παραδώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου ο κ. Μυστρίδης; Επειδή δεν είναι καλός στη δουλειά του; Επειδή δεν υλοποίησε μεταρρυθμίσεις ή έν πάσει περιπτώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για την Υγεία; Ή μήπως επειδή πλέον δεν ανήκει στους ΑΝΕΛ; Ταυτόχρονα, γεννάται ένα ακόμη ερώτημα: Με ποια κριτήρια επελέγη ο συγκεκριμένος για τη θέση του διοικητή του Π.Ν. Κατερίνης: επειδή είχε το καλύτερο βιογραφικό και αξιοκρατικά έπρεπε να είναι αυτός ή λόγω κομματικής «συμπάθειας»; Το πρώτο είναι συζητήσιμο. Το δεύτερο, κάτι περισσότερο από επιλήψιμο.

 

Υ.Γ.: Σε καμία περίπτωση δεν είναι η «Α» που αφήνει σκιές για τον Ανέστη Μυστρίδη. Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε για να τον κρίνουμε και είναι πολύ πιθανό, απ’ αυτά που διαβάζουμε και ως απάντηση στον Γιάννη Μοίρα, να είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Οι απορίες μας όμως γεννούνται απ’ την ατάκα του προβεβλημένου στελέχους των ΑΝΕΛ που εν ψυχρώ ζητά την παραίτηση ενός διοικητή νοσοκομείο και ταυτόχρονα τον «καρφώνει» ότι επελέγη για πολιτικούς λόγους!

Διαβάστε επίσης