Πονοκέφαλος στο Μαξίμου με πανδημία και αρνητές

Άλλαξαν πίστα οι ψεκασμένοι με το να μηνύουν εκπαιδευτικούς και ιατρούς με βάση μήνυση που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο γνωστός για τις ακραίες απόψεις του νομικός και τους εγκαλούν για βασανισμό παιδιών και αρρώστων μέχρι και για εσχάτη προδοσία

Αυξάνεται το στρες και το άγχος στο Μαξίμου, όσο εισερχόμαστε στο φθινόπωρο και όσο η θερμοκρασία θα αρχίσει πλέον να κρυώνει και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει έξαρση κρουσμάτων covid.

 Του Μιχάλη Κωτσάκου

Ήδη το καμπανάκι που χτύπησε στη Θεσσαλονίκη ήταν ηχηρό και προξένησε μέχρι και τρόμο, καθώς μας θύμισε ημέρες του Οκτωβρίου του 2020, όταν οι Θεσσαλονικείς εόρτασαν με την ψυχή τους το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, με συνέπεια να γεμίσουν τα νοσοκομεία της πόλης και η βόρεια Ελλάδα να μετράει εκατοντάδες μολύνσεις. Τώρα, η αντίστοιχη έξαρση στα κρούσματα ήρθε λίγα μόλις 24ωρα μετά από την ολοκλήρωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τη ΔΕΘ την επισκέφθηκε πολύς κόσμος, στους χώρους της επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους, αλλά και όσους επιδείκνυαν είτε πιστοποιητικά νόσησης, είτε είχαν εργαστηριακά τεστ. Όμως όπως παραδέχονται –εκ των υστέρων βέβαια– στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της ΔΕΘ είχαν ατονήσει τα μέτρα προστασίας, οι μάσκες είχαν μπει στις τσέπες και όλοι ξαφνικά νόμιζαν ότι η πανδημία τελείωσε και επιστρέψαμε στην κανονικότητα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ σκληρή. Και πλέον η Θεσσαλονίκη πολύ δύσκολα θα γλιτώσει νέα περιοριστικά μέτρα, όπως είναι το κλείσιμο των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης τα μεσάνυχτα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η μουσική θα σταματά νωρίτερα και τέλος θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για έξι τουλάχιστον ώρες από τις 12-6 το πρωί.

Το Μαξίμου έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό, πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί νέο ολικό lockdown, όπως έγινε με τα τρία πρώτα κύματα του κορωνοϊού. Αυτό εξάλλου δεν θα το αντέξει και η οικονομία, η οποία πήρε μπρος και μία νέα καραντίνα θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι συνολικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποφασίσει να κρατήσουν την ίδια στάση, με δεδομένο ότι πλέον τα εμβόλια αποτελούν ένα τεράστιο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν το «έξυπνο lockdown» φέρει αποτελέσματα σε μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη. Διότι άλλο η Μύκονος, τα νησιά και άλλοι τουριστικοί προορισμοί που επιβλήθηκαν ανάλογα περιοριστικά μέτρα και είχαν επιτυχία, και άλλο μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε και τις αντιδράσεις που πιθανότατα θα προκληθούν από τη στιγμή που επιβληθούν τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα. Στα νησιά ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

 Οι αρνητές, ο δικηγόρος και οι μηνύσεις

Ήδη αυτές τις ημέρες έχουν παρατηρηθεί διάφορα έξω από τα σχολεία, με γονείς αρνητές να καταθέτουν μηνύσεις κατά δασκάλων και καθηγητών, που ακολουθώντας τις εντολές του κράτους δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μαθητές δίχως τεστ και δίχως προστατευτική μάσκα. Επίσης, συγγενείς ασθενών καταθέτουν μηνύσεις κατά ιατρών γιατί διασωληνώνουν τους ανθρώπους τους. Μάλιστα, στο διαδίκτυο γνωστός νομικός –που ηγείται του κινήματος των αρνητών (και κορωνοϊού και εμβολίων)– έχει κυκλοφορήσει έντυπο δεκάδων σελίδων ως πρωτότυπο μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών και ιατρών. Ο ίδιος έχει καταθέσει δεκάδες μηνύσεις σε ιατρούς κι έχει ξεκινήσει ένδικα μέσα σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, ζητώντας μέχρι κι εκταφές ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό. Έχει κερδίσει κάποιες αποφάσεις, έγινε εκταφή, αλλά τα αποτελέσματα των νεκροψιών ο ίδιος και οι συν αυτώ δεν τα ανακοίνωσαν, καθώς όλα όσα έλεγαν δεν αποδείχθηκαν. Επίσης ο ίδιος νομικός έχει αποστείλει περί τα 100 εξώδικα (το καθένα περί των 50 σελίδων) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια, απαιτώντας να αποσωληνωθούν όλοι οι βαριά ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και απειλώντας τους ιατρούς με περαιτέρω δικαστικά μέτρα.

Φυσικά, ουδείς ιατρός δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτές τις παλαβομάρες, όμως έχει προκληθεί ανησυχία, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να κατατίθενται οι πρώτες μηνύσεις και αγωγές από συγγενείς ασθενών που έχουν αποβιώσει και πλέον οι ιατροί πρέπει να αποδείξουν στα δικαστήρια ότι δεν είναι ελέφαντες. Διότι μεταξύ άλλων στις μηνύσεις και τις αγωγές οι μηνυτές τούς κατηγορούν από το ότι σκότωσαν ηθελημένα τους ανθρώπους τους, μέχρι και για εσχάτη προδοσία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση το ελληνικό Σύνταγμα.

Ήδη στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός. Το πρώτο μέτρο ήταν η εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου στις αστυνομικές δυνάμεις να μην προσαγάγουν τους καθηγητές και τους δασκάλους στα αστυνομικά τμήματα όταν καταθέτουν μηνύσεις οι αρνητές γονείς, έχοντας λάβει τις ίδιες ανόητες συμβουλές από τον γνωστό δικηγόρο περί βασανισμού των παιδιών, περί εσχάτης προδοσίας και περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο θα αναλάβει όλα τα δικαστικά έξοδα των εκπαιδευτικών που ταλανίζονται από τους ψεκασμένους. Στο Μαξίμου έχει πέσει ως ιδέα όπως το δημόσιο χρησιμοποιήσει δικούς του δικηγόρους σε όσες υποθέσεις φτάσουν στο ακροατήριο, για να σταλεί το μήνυμα ότι η λογική είναι ενωμένη στη μάχη κατά του παραλόγου.

Αυτό είναι το υπόμνημα της μήνυσης των ανεμβολίαστων που καταθέτουν κατά εκπαιδευτικών και ιατρών

 

Το τρίμηνο της δοκιμασίας

Στο πρωθυπουργικό μέγαρο μελετούνται όλες οι εισηγήσεις των ειδικών και όπως τονίζουν έρχεται ένα τρίμηνο δοκιμασίας. Ήδη ελπίζουν ότι τα περιοριστικά μέτρα που είναι εν ισχύι για τους ανεμβολίαστους θα φέρουν αποτελέσματα και θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Πάντως το πρώτο δεκαήμερο που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο καλός καιρός σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή των rapid tests που αναγκαστικά διεξάγουν οι μη εμβολιασμένοι πολίτες δεν φαίνεται προς το παρόν να αλλάζουν άποψη στους ανεμβολίαστους. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως τα μέτρα θα αποδώσουν όσο κρυώνει ο καιρός και πλέον δεν θα μπορούν να εισέλθουν πουθενά. Επίσης, μετά από κάποιες εβδομάδες τα 20 ή και 30 ευρώ εβδομαδιαίως για τα εργαστηριακά τεστ θα αρχίσουν να πονούν τις τσέπες.

Και φυσικά ο στόχος του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών τον Σεπτέμβριο μάλλον θυμίζει όνειρο θερινής νυκτός. Εξάλλου καθημερινά οι εμβολιασμοί δεν ξεπερνούν τις 20.000 πανελλαδικά, ενώ ήδη το ένα μετά τα άλλα τα εμβολιαστικά κέντρα κλείνουν. Αυτό έγινε και με το Μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο του Ελληνικού (σε κτίριο του παλιού Δυτικού Αεροδρομίου).  Με τους ρυθμούς αυτούς γίνεται σαφές ότι ο στόχος να εμβολιαστούν (με τουλάχιστον μία δόση) περί τα 7-7,5 εκατ. πολιτών μετατίθεται (στην καλύτερη των περιπτώσεων) για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα