Πώς ξήλωσε παιδόφιλο μαθηματικό

Ο αδερφός του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος, που είναι πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών κατάφερε να ξεσκεπάσει την αρρωστημένη δράση ενός μαθηματικού στο σχολείο του και να τον απομακρύνει από τα καθήκοντά του, δίνονται ώθηση στον υπουργό Παιδείας να κυνηγήσει όσους εκπαιδευτικούς εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και βρίσκονταν ακόμα σε σχολεία. Σύμφωνα με το protothema.gr, τα τελευταία πέντε χρόνια είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο καθηγητών που, ενώ είχαν πιαστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποθέσεις παιδοφιλίας, έβρισκαν «παραθυράκια» του νόμου και επέστρεφαν στις σχολικές και πανεπιστημιακές έδρες.

Την άνοιξη που πέρασε ο Αλέξανδρος Σαμαράς κατάφερε να ξεσκεπάσει τη δράση ενός  καθηγητή στο Κολλέγιο Αθηνών ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» στο φλέγον ζήτημα των παιδόφιλων στα σχολεία. Τότε είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ένας 55χρονος καθηγητής μαθηματικών, προσπαθούσε μέσω facebook να αποπλανήσει μαθητές. Μόλις αντελήφθη ο κ. Σαμαράς κατήγειλε στην Αστυνομία την υπόθεση και οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησαν τις έρευνες. Όπως αποκαλύφθηκε, ο καθηγητής είχε φτιάξει ένα προφίλ στο facebook και «ψάρευε» μέσα από το διαδίκτυο παιδιά για… αποπλάνηση. Όταν κατάλαβε ότι κάποιοι από τους μαθητές του, τον είχαν πάρει χαμπάρι έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη του διαγράφοντας τον λογαριασμό. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξαφανίσει τα στοιχεία που αποκάλυπταν την αρρωστημένη του δράση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι από το facebook δεν εξαφανίζεται ποτέ τίποτα καθώς όλα τα αρχεία ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανακτηθούν.

Έτσι, μόλις η ΕΛ.ΆΣ έλαβε το υλικό στα χέρια της, σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος και ο φάκελος βρίσκεται στα γραφεία του 23ου ανακριτή, όμως ο 55χρονος δεν συνελήφθη και μετά την απόλυση του, έκανε αίτηση στο υπουργείο Παιδείας και προσελήφθη ως αξιολογητής των βιβλίων. Και όλα αυτά ενώ η υπόθεση του εκκρεμούσε στα δικαστήρια. Βέβαια, ο υπουργός Παιδείας, μόλις  ενημερώθηκε για την πρόσληψη του παιδόφιλου καθηγητή, ενήργησε άμεσα με αποτέλεσμα ο μεσήλικας μαθηματικός στα μέσα Σεπτεμβρίου να ξηλωθεί για δεύτερη φορά.

Παρόμοιες υποθέσεις που είχαν ανάλογη κατάληξη χάρη στη συμβολή Σαμαρά

Μαζί με την εντολή να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του ο 55χρονος καθηγητής από την αξιολόγηση, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωση για μεγάλες υποθέσεις παιδόφιλων καθηγητών. Η έρευνα έδειξε ότι επτά δάσκαλοι και καθηγητές που κατηγορήθηκαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλία, βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η περίπτωση δασκάλας στα Χανιά, λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, πατέρα και γιου στο Κιλκίς, καθηγητή στη Θεσσαλονίκη και παιδόφιλων εκπαιδευτικών στην Κατερίνη και το Βύρωνα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στα Χανιά, πριν δύο χρόνια, είχε κατηγορηθεί δασκάλα για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή. Όπως προέκυψε, είχε τεθεί αρχικά σε διαθεσιμότητα αλλά στη συνέχεια επέστρεψε και δίδασκε σε δημοτικό σχολείο. Και αυτή, πήρε το δρόμο της εξόδου από την εκπαίδευση.

Μια ακόμα υπόθεση αποκαλύφθηκε, ενός 34χρονου λέκτορα που είχε συλληφθεί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας διότι στον υπολογιστή του είχε κρυμμένα και κωδικοποιημένα 5000 ψηφιακά αρχεία με παιδιά. Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη επιχείρηση γιατί όταν αρχικά έψαξαν τους υπολογιστές δεν βρήκαν τίποτα και έτσι χρειάστηκε να γίνει ψηφιακή ανάλυση για να βρεθούν τα κωδικοποιημένα αρχεία. Αν και τέθηκε σε αργία, ο λέκτορας επέστρεψε στο πανεπιστήμιο μέχρι που την Πέμπτη απολύθηκε οριστικά.

Ένας καθηγητής από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν μάλιστα, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο έκανε on line διακίνηση σε παιδόφιλους σε όλο τον κόσμο. Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης τέθηκε σε αργία μέχρι που διαπιστώθηκε ότι είχε επανέλθει πριν έξι μήνες και έκανε κανονικά μάθημα σε παιδιά.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ένας 58χρονος δάσκαλος έκανε ασελγείς πράξεις σε μαθήτριες. Φέτος, προσπάθησε να επανέλθει σε δημοτικό μέσω μιας γυναίκας συναδέλφου του που κατέθεσε τα χαρτιά του, όμως υπάλληλοι που γνώριζαν την περίπτωση του δασκάλου ενημέρωσαν τον υπουργό και πριν δέκα ημέρες απολύθηκε.

Άλλη μια υπόθεση, αυτή τη φορά, σε σχολείο του Βύρωνα προσπάθησε να επανέλθει ένας εκπαιδευτικός που πριν πέντε χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο διότι ασελγούσε σε παιδάκια σε κατασκήνωση. Επειδή το δικαστήριο δεν είχε γίνει, ο εκπαιδευτικός θέλησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επανέλθει χωρίς όμως επιτυχία.

Μια παρόμοια περίπτωση ήρθε στο φως και αφορά έναν 55χρονο δάσκαλο από το Κιλκίς, ο οποίος μαζί με το γιο του πιάστηκαν πριν ένα χρόνο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διακινούν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο εκπαιδευτικός είχε καταφέρει να επιστρέψει σε σχολείο εκμεταλλευόμενος και αυτός το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί δικαστικά η υπόθεση.

Διαβάστε επίσης