Πρίγκιπας Χάρι: Κινδυνεύω περισσότερο από τη μητέρα μου, η Αλ Κάιντα είχε σχέδιο δολοφονίας μου

Η προσφυγή του πρίγκιπα στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την υποβάθμιση της ασφάλειάς του

Σε δηλώσεις που πυροδοτούν ζωηρό σχολιασμό και ανοίγουν νέο κύκλο σεναριολογίας προχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι ο οποίος, με εμφανή οργή και αφήνοντας αιχμές προς το παλάτι, υποστήριξε ότι διέτρεχε μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή του απ’ό,τι η μητέρα του Νταϊάνα.

Οι δηλώσεις αυτές του αποστάτη του Μπάκιγχαμ προκύπτουν από έγγραφα που έφερε στο φως το Άνωτατο Δικαστήριο και στα οποία γίνεται λόγος για ρατσισμό και εξτρεμισμό στην περίπτωση των απειλών που αφορούν στον δούκα του Σάσεξ.

Ο Χάρι διατείνεται, συγκεκριμένα, ότι η οικογένειά του, η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τουw Άρτσι και Λίλιμπετ, δεν ήταν ασφαλείς από τη στιγμή που υποβαθμίστηκε η ειδική ασφάλεια που παρέχεται από το παλάτι.

Στα δικαστικά έγγραφα, στα οποία υπογραμμίζονται οι απειλές για τις οποίες μιλά ο Χάρι, επισημαίνεται ότι η εξτρεμιστική Αλ Κάιντα είχε σχέδιο δολοφονίας του πρίγκιπα, αφού ο τελευταίος έγραψε για τη δολοφονία 25 μαχητών Ταλιμπάν στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Spare τον Ιανουάριο του 2023.

Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο αφού απορρίφθηκε η αίτηση του Χάρι κατά του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών που υποβάθμισε, το 2020, – κατά τις επισκέψεις του 39χρονου στη Βρετανία – τον βαθμό της προσωπικής του ασφάλειας, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

«Είμαι σε μία θέση που κανείς δεν ήθελε να βάλει τη μητέρα μου πριν από 23 χρόνια. Σήμερα, με το ρίσκο να είναι μεγαλύτερο, όσον αφορά στον ρατσισμό, κάποιος θα πρέπει να κριθεί υπεύθυνος εάν συμβεί κάτι» σημείωσε ο Χάρι.

Εστίασε δε στην ανάγκη επαναφοράς της υψηλής ασφάλειας αφού προηγουμένως αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες απειλές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα