Πριν “φύγει” ο Ιανουάριος θα εκκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τον κατώτατο μισθό

Τελική συνεναιτική απόφαση με τους κοινωνικούς εταίρους μέχρι το καλοκαίρι "βλέπει" ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Τρία εικοσιτετράωρα ζωής μετράει το 2022 και πριν ¨”φύγει” ο Ιανουάριος θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, μετά από την αύξηση κατά 2%, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Την είδηση προανήγγειλε , από τον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΚAΪ, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση θα διαβουλευτεί με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά ινστιτούτα, με το ΚΕΠΕ, με την ΤτΕ, με την ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων, στοχεύοντας να υπάρξει συνεναιτική απόφαση για τον νέο κατώτατο μισθό στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης κάνοντας λόγο για περίπου 225.000 αποφάσεις έκδοσης συντάξεων, «που είναι ρεκόρ όλων των εποχών του ΕΦΚΑ και μάλιστα πολύ καλύτερη επίδοση από οποιαδήποτε άλλη που υπήρχε ποτέ».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι το 2019 εκδόθηκαν 130.000 αποφάσεις για απονομή συντάξεων, το 2020 161.000 αποφάσεις και το 2021 περίπου 225.000 αποφάσεις, νούμερο που μεαφρά΄ζεται σε αύξηση +73% συγκριτικά με το 2019.

Συμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηδάκη τα συστήματα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή αρχίζουν να αποδίδουν και έιναι χαρακτηριστικό ότι η μισή πρόοδος που επετεύχθη στις εκκρεμείς συντάξεις, επετεύχθη από τον Σεπτέμβριο και μετά, από τότε που μπήκαν μπροστά πλήρως τα καινούργια συστήματα για την απονομή των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα