ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ COSMOTE 20 χρόνια κοινωνικής συνεισφοράς στη νέα γενιά

«Κάθε φορά που συναντώ τους υποτρόφους μας με συγκινεί η πορεία τους, όχι μόνο σε ακαδημαϊκό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Νέοι άνθρωποι που κυνηγούν τα όνειρά τους, έχοντας μάθει να ξεπερνούν κάθε δυσκολία στον δρόμο τους. Ειδικά τη φετινή χρονιά οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η θετική στάση ζωής τους, το πάθος, οι αξίες και η συστηματική δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία αποτελούν προτεραιότητα της βιώσιμης ανάπτυξης στην COSMOTE για έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρόεδρο και CEO του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, που αναφέρθηκε στα εικοστά γενέθλια της μακροβιότερης δράσης κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, μέσω της οποίας μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί με 6,5 εκατ. ευρώ περισσότεροι από 724 πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές: 29 για συγκεκριμένες σχολές ΑΕΙ και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Το ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης ανέρχεται σε €15.000, ενώ για πενταετούς φοίτησης σχολές αυξάνεται σε €18.750. Αντίστοιχα για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» το ποσό είναι €25.000. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.

Υπογραμμίζεται ότι ειδικά για φέτος, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα, προστίθεται νέο κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων που συνυπολογίζει τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για την επέτειο των 20 χρόνων του προγράμματος, 20 υπότροφοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ. Η πρακτική άσκηση απευθύνεται στους υποτρόφους COSMOTE, που εξακολουθούν να λαμβάνουν την ετήσια οικονομική ενίσχυση και βρίσκονται ήδη στο δεύτερο έτος των σπουδών τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα