Προκαλεί και πάλι ο Χ. Ακάρ: «Οι παράνομες και άδικες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους»

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο θέμα των S-400 και F-16,

«Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε επίμονοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και της «ΤΔΒΚ» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.

«Θέλουμε ειλικρινά τα προβλήματα μεταξύ μας και της Ελλάδας να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τον 4ο γύρο συνομιλιών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Ακάρ.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι: «Οι S-400 είναι ένα αμυντικό οπλικό σύστημα. Όπως τα S-300 χρησιμοποιούνται εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο από εμάς», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί αποθήκευση του συστήματος ή πραγματική ενεργοποίηση.

«Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ είναι αρνητική, η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, φυσικά, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά της στο περιβάλλον απειλής που βρίσκεται», είπε ο ίδιος αναφερόμενος στην προμήθεια των μαχητικών  F-16.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις. «Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο της μάχης, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα