Προκαλεί ο Ράμα με “φέρετρα και προβοκάτορες κηδειών” στο τελευταίο αντίο στον Κατσίφα

Ο Έντι Ράμα προκάλεσε  με “φέρετρα και προβοκάτορες κηδειών” την ώρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναπαύοντας στην τελευταία του κατοικία.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «προβοκάτορες κηδειών» όσους προκάλεσαν στους Βουλιαράτες στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του, ο οποίος του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος», ο Έντι Ράμα είπε:

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο συμπατριώτης του είχε ζητήσει να παρέμβει και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».

«Η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» δήλωσε για τους Βορειοηπειρώτες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες, συμπληρώνοντας:

“Ένα έθνος (σημ. Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη και προκλητική η στάση του Εντι Ράμα- Η σιωπή της κυβέρνησης τον αποθρασύνει

Για “απαράδεκτες και προκλητικές” αποφάσεις και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο twitter και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “σιωπά και τον αποθρασύνει”.

“Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει” αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης