“Η χώρα θυμίζει ξέφραγο αμπέλι”

Η καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας σήκωσε νέα πολιτική θύελλα, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε. Μάλιστα έκαναν λόγο για ανοχύρωτη πολιτεία, το ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τις Γεροβασίλη και Παπακώστα να παραιτηθούν, ενώ το Ποτάμι αναρωτήθηκε εάν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πως θα πρέπει να νιώσουν οι πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία

Ο πρώτος που σχολίασε τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Ομόνοιας ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανέφερε: «Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την δική του πλευρά σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλίσει».

ΚΙΝΑΛ: Να παραιτηθούν

Αντιδρώντας στην επίθεση, το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι η «η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς» πρόσθεσε το ΚΙΝΑΛ.

Ποτάμι: Ξέφραγο αμπέλι

«Η ανοχή αποθρασύνει. Μετά τις επιθέσεις σε πρεσβείες και υπουργεία, κουκουλοφόροι επιτίθενται τώρα και στα πιο κεντρικά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό της Ομόνοιας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, μετά τα χθεσινά επεισόδια. «Η χώρα μοιάζει ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις διαθέσεις συμμοριών. Η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί της, λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις. Η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η εικόνα γενικευμένης ανομίας δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τώρα, οι συνέπειες για την κοινωνία θα είναι ολέθριες και θα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές. Όταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;».

Το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής».

Η ΛΑΕ

«Η ΛΑΕ υπογραμμίζει ότι ούτε ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο αυταρχισμός του συστήματος, ούτε ο χημικός πόλεμος κατά των κοινωνικών αγώνων, ούτε οι επιθέσεις των ΜΑΤ και η αστυνομοκρατία για την προστασία των βάρβαρων πλειστηριασμών, ούτε οι δικαστικές διώξεις των αγωνιστών μπορούν να αντιμετωπιστούν από επιθέσεις “κουκουλοφόρων” με μολότωφ σε αστυνομικά τμήματα», αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ, στη σκιά της επίθεσης στο Α.Τ Ομόνοιας.

«Δεν συμφωνούμε με αυτού του είδους τις επιθέσεις, ανεξάρτητα τους λόγους που επικαλούνται όσοι τις πραγματοποιούν, διότι τελικά το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προσφέρουν διάτρητα “άλλοθι” και προσχήματα στις δυνάμεις του συστήματος για να ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής και να ξεκινούν νέες αστυνομικές επιχειρήσεις “σκούπας” και σχέδια σκληρότερου αυταρχισμού και μαζικών διώξεων», καταλήγει η ΛΑΕ.

Η Ένωση Κεντρώων

Τέλος η Ένωση Κεντρώων ανέφερε σε ανακοίνωση της: “Η βία είτε προέρχεται από αναρχικές αριστερές οργανώσεις, είτε από δεξιές φασιστικές, υπονομεύει την συνοχή της κοινωνίας και πρέπει να πατάσσεται αμείλικτα. Χάρες, χαϊδέματα και επιείκειες δεν χωρούν γιατί ανατροφοδοτείται η βία. Πρέπει να ξεριζωθούν και οι φασιστικοί πυρήνες και οι αναρχικοί της αριστεράς”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα