Σχοινάς: Σαν Ε.Ε, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε περίπτωση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης

«Με την πανδημία μάθαμε πώς να διαχειριζόμαστε βραχυπρόθεσμα, ως πυροσβέστες, ενώ δημιουργήσαμε μία βαριά κληρονομιά για το μέλλον, ως αρχιτέκτονες»

Στα μαθήματα που έλαβε η ΕΕ από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να διασφαλιστεί σε περίπτωση άλλης υγειονομικής ανάγκης να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπισή της εστίασε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Πρέπει να μας οδηγήσει στο να διασφαλίσουμε ότι σε περίπτωση άλλης έκτακτης ανάγκης για την υγεία θα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι να την αντιμετωπίσουμε. Τώρα είναι η ώρα να αντλήσουμε μαθήματα. Και η έκθεση COVID είναι σημαντική συμβολή σε αυτό» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Επίσης, εστίασε στην «ανθεκτικότητα». «Με την πανδημία μάθαμε πώς να διαχειριζόμαστε βραχυπρόθεσμα, ως πυροσβέστες, ενώ δημιουργήσαμε μία βαριά κληρονομιά για το μέλλον, ως αρχιτέκτονες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Επισήμανε ότι «αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προσπαθειών μας. Η Στρατηγική των Εμβολίων ήταν μια αλλαγή του παιχνιδιού στην πανδημία». Τέλος, σημείωσε ότι διασφαλίστηκε ότι όλοι οι πολίτες είχαν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πού ζούσαν ή την κοινωνική τους κατάσταση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα