ΣΕΓΑΣ: «Αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΦ η συντήρηση των διαδρομών στίβου»

Τη δική του εκδοχή για τις ευθύνες αναφορικά με την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δίνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ.

Απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΕΦ, που καταλόγιζε στην ομοσπονδία στίβου την ευθύνη, ο ΣΕΓΑΣ τονίζει ότι έχει αρμοδιότητα μόνο για την τοποθέτηση των διαδρομών και όχι για τη συντήρησή τους, καθώς αυτές ανήκουν στο ΣΕΦ. Παράλληλα, η ομοσπονδία αφήνει αιχμές προς τη διοίκηση του Σταδίου για την περιορισμένη διαθεσιμότητα του ΣΕΦ για αγώνες στίβου, αλλά και προς την Πολιτεία για τα διαχρονικά προβλήματα που έχουν καταστήσει ανενεργό το κλειστό της Παιανίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο ΣΕΦ ήρθε στην επιφάνεια με τις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου την Κυριακή (27/2), μετά τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Σε απάντηση των όσων αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, στην επίσημη ιστοσελίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Πράγματι το ΣΕΦ από το 2012 και μετά “φιλοξενεί” όλες τις διοργανώσεις Κλειστού Στίβου της Ομοσπονδίας μας, λόγω των γνωστών προβλημάτων του Κλειστού Σταδίου της Παιανίας, στα οποία καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύσεις και τα οποία ταλανίζουν για πολλά χρόνια την οικογένεια του Στίβου.

Θα συμφωνήσουμε ότι το ΣΕΦ δεν προορίζεται να αποτελεί αποκλειστικά ένα Στάδιο Στίβου, αλλά το να “ζητιανεύουμε” ημερομηνίες για να διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις μας, στο μοναδικό Στάδιο που αυτή τη στιγμή υπάρχει για διοργανώσεις Κλειστού Στίβου στη χώρα μας, δεν αναφερόμαστε καν στις προπονήσεις, αυτό σίγουρα ξεπερνά τα όρια.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ, λόγω αδυναμίας του ΣΕΦ (έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης), αναλαμβάνει με δικά του έξοδα (με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και την τοποθέτηση των διαδρομών στίβου, σε συνεργασία με εργολάβο που έχει υποδειχθεί από το ΣΕΦ και πάντα με την επιστασία του έμπειρου προσωπικού του Σταδίου. Τώρα από το “αναλαμβάνω την τοποθέτηση”, μέχρι “μου ανήκουν οι διαδρομές στίβου”, δεν υπάρχει καμία σχέση και σίγουρα αποτελεί αυθαίρετη ερμηνεία ατόμων που δεν έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν πριν την ανάρτηση του ΔΤ η Διοίκηση του Σταδίου απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του ΣΕΦ, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα για το τι ανήκει και τι δεν ανήκει στο ΣΕΦ, για να τους ενημερώσουν.

Ενημερωτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το ΣΕΦ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αποθήκευση, τη συντήρηση καθώς και για τις απαραίτητες επισκευές των διαδρομών στίβου προκειμένου αυτές να καταστούν λειτουργικές και ασφαλείς για τη διοργάνωση αγώνων. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όποιες επισκευές ή επιδιορθώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην εγκατάσταση του Στίβου έχουν καλυφθεί από το ΣΕΦ.

Τα όσα αναφέρθηκαν από τον Πρωταθλητή μας (σ.σ. Μίλτο Τεντόγλου), είναι γνωστά σε όλους, ακόμη και στη Διοίκηση και τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, αλλά το να προσπαθούμε να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, μεταφέροντας τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα, δεν αποτελεί τη σωστή αντιμετώπιση στο υπάρχον πρόβλημα.

Πεποίθηση του ΣΕΓΑΣ είναι ότι όλα τα προβλήματα λύνονται μόνο με συνεργασία και όχι δημιουργώντας αντιπαλότητες και θέλει να πιστεύει ότι η Διοίκηση του ΣΕΦ πράγματι “αφουγκράζεται προσεκτικά τα αιτήματα των αθλητών και θα δώσει λύσεις”, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου και όπως έχει υποχρέωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα