Σολτς: «Θα στηρίξουμε την Ουκρανία όση ισχύ και αν χρειαστεί»

Μήνυμα για τον ένα χρόνο από την εισβολή στην Ουκρανία απηύθυνε στο Κίεβο, ο Γερμανός καγκελάριος

Η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία «με όση ισχύ και για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αυτό που μας εκπλήσσει όλους πολύ είναι η αποφασιστικότητα και η γενναιότητα των Ουκρανών, ο τρόπος που υπερασπίζονται την ελευθερία τους», πρόσθεσε ο Σολτς σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

«Ο Πούτιν έχει όλα τα χαρτιά στα χέρια του»

«Η Γερμανία τους στηρίζει σε αυτό – με όση ισχύ και για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα το Βερολίνο έχει παράσχει οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως και εξοπλισμό, συνολικού ύψους 14 δισεκ. ευρώ.

Εξάλλου ο Σολτς εκτίμησε ότι «όσο πιο γρήγορα ο Ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) συνειδητοποιήσει ότι δεν θα πετύχει τους ιμπεριαλιστικούς στόχους, τόσες περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες ο πόλεμος να τερματιστεί σύντομα». «Ο Πούτιν έχει όλα τα χαρτιά στα χέρια του. Μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο αυτό», υπογράμμισε.

«Η Ουκρανία είναι πιο ενωμένη από ποτέ»

«Ο Ρώσος πρόεδρος απέτυχε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βασίστηκε στον διχασμό και συνέβη το αντίθετο», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος. «Η Ουκρανία είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα». Παράλληλα όμως ο Σολτς διαβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό «για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ».

Ο Γερμανός καγκελάριος εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του που η χώρα του, η οποία πριν από τον πόλεμο εξαρτιόταν πολύ από τις παραδόσεις υδρογονανθράκων από τη Μόσχα, «απελευθερώθηκε από τη ρωσική ενέργεια μέσα σε έναν χρόνο». «Διαθέτουμε αρκετό αέριο και πετρέλαιο, η οικονομία μας δεν είναι σε βαθιά ύφεση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα