Στη Βουλή η μήνυση για το Μάτι

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχη για να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση στην Βουλή για το Μάτι και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν τα στελέχη της για τον τραγικό θάνατο των 98 συνανθρώπων μας. Όμως ως φαίνεται δεν θα γλιτώσει την βάσανο του κοινοβουλίου, πολύ γρηγορότερα από όσο υπολόγιζαν σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Κι αυτό διότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλε στην Βουλή την μήνυση που είχε καταθέσει προ ολίγων εβδομάδων η Βαρβάρα Φύτρου, σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι. Η κ. Φύτρου στην μήνυση της στρέφεται και τα των πρώην υπουργών και τώρα απλών βουλευτών, δηλαδή του Πάνου Σκουρλέτη (νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ) και του Νίκου Τόσκα, με αποτέλεσμα η μήνυση να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.

Και οι υπόλοιποι

Στο στόχαστρό της τραγικής μάνας έχει τεθεί και η καθ’ ομολογία απούσα περιφερειάρχης Αττικής από την τραγωδία, Ρένας Δούρου, ο τέως γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ενώ στρεφόταν και σε βάρος του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του Σωτήρη Τερζούδη, τέως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, και του Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τέως αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο», υποστηρίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ζητώντας τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα από το αρμόδιο όργανο, που είναι η Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η Βαρβάρα Φύτρου το πρωί της 17ης Αυγούστου πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μέσω του δικηγόρου της Βασίλειου Καπερνάρου κατέθεσε  μήνυση κατά 7 προσώπων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, όλοι γνώριζαν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανίκανος να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, αλλά τα εντεταλμένα όργανά του αποδέχθηκαν αυτό το γεγονός, με αποτέλεσμα να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη η οικογένειά της.

 

Διαβάστε επίσης