Στο σφυρί το προεδρικό αεροπλάνο του Περού για να ενισχυθούν νοσοκομεία και σχολεία

Στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας ανακοινλωθηκε επίσης ότι απαγορεύεται σε όλους τους Περουβιανούς δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην πρώτη θέση

Στις… αγγελίες βγαίνει το προεδρικό αεροσκάφος του Περού καθώς όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της χώρας Πέδρο Καστίγιο το ποσό που θα εισπραχθεί από την πώλησή του θα διοχετευτεί στο υγειονομικό και εκπαιδευτικό σύστημα του Περού τα οποία έχουν χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία.

Το τύπου Boeing 737-528 αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 70 επιβάτες και είχε αγοραστεί από την περουβιανή κυβέρνηση το 1995, έναντι τιμήματος 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη που βγαίνει στο σφυρί καθώς το 2007 επί προεδρίας Άλαν Γκαρσία είχαν οργανώθηκαν δύο δημοπρασίες αλλά δίχως αποτέλεσμα, καθώς η τιμή «εκκίνησης» των 18,5 εκατ. δολαρίων ήταν «αλμυρή».

Στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας ο νυν πρόεδρος Καστίγιο ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην πρώτη θέση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι από 1ης Δεκεμβρίου θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 1.000 σολ (= € 217) από τα 930 σολ (€194) που είναι σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα