Σύγκληση ΚΙΝΑΛ-ΝΔ βλέπει το Μαξίμου

Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντά το Μέγαρο Μαξίμου στο επίμονο πλέον αίτημα της Φώφης Γεννηματά για κάλπες εδώ και τώρα.

Ερωτώμενος σχετικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «από τη δική μας μεριά, νομίζω ότι αυτό που, αυτή τη στιγμή, έχει προτεραιότητα, είναι η διαπραγμάτευση για την καλύτερη δυνατή συμφωνία εξόδου της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία. Η κυρία Γεννηματά φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται αυτή την προτεραιοποίηση που κάνει η ελληνική κυβέρνηση». Μάλιστα άφησε αιχμές για την αλλαγή στάση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως «πριν από λίγες ημέρες, με ένα μάλλον ξαφνικό τρόπο έθεσε ζήτημα εκλογών, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες μόνο, είχε πει ότι είναι αναγκαία η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εν πάση περιπτώσει, εμείς είμαστε ανοιχτοί για τον πολιτικό διάλογο, είμαστε ανοιχτοί να συζητηθούν οι συγκεκριμένες προτεραιότητες, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε πρόταση. Αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή προϋποτίθεται να υπάρξει μια καθαρή στάση από τη μεριά του Κινήματος Αλλαγής ως προς τις δικές του προτεραιότητες και ιεραρχήσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή στις κάλπες αυτή τη στιγμή εξηγώντας πως «δεν φαίνεται (σ.σ. η Φώφη Γεννηματά) να κατανοεί τη δυναμική της διαπραγμάτευσης, τη δυναμική των εξελίξεων, καθώς -όπως γνωρίζετε- μέχρι τις 21 Ιουνίου είναι συμφωνημένο και κοινός πολιτικός στόχος, τόσο της Ελλάδας όσο και των δανειστών της, να έχουμε καταλήξει σε μία συνολική συμφωνία που θα αφορά το χρέος, τη μεταμνημονιακή εποπτεία, αλλά και την 4η αξιολόγηση. Μια συμφωνία, μάλιστα, που στις βασικές της γραμμές θα είναι πολύ θετικότερη από ό,τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει ένα ή δύο χρόνια πριν. Επομένως, κατά τη γνώμη μου, και επί της πολιτικής ουσίας, αλλά και επί της χρονικής επιλογής, το αίτημα για εκλογές, αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας».

Τέλος άφησε αιχμές κατά της Φ. Γεννηματά σχολιάζοντας πως «το τι κανείς επικαλείται ως πολιτική γραμμή κάθε φορά, πρέπει να κρίνεται και στην πράξη και να κρίνεται και στη βάση των πολιτικών επιλογών. Δεν νομίζω ότι η στάση της κυρίας Γεννηματά, με το αίτημα για εκλογές, αυτή τη στιγμή εγγράφεται σε μια πολιτική ίσων αποστάσεων. Θα έλεγε κανείς ότι είδαμε μια στροφή, που την οδηγεί σε μια σύγκλιση, τουλάχιστον, με την πολιτική ρητορική της Ν.Δ.. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι κάτι, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει το Κίνημα Αλλαγής. Εμείς, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε ως προτεραιότητα την πολιτικολογία ή την εκλογολογία. Αντιθέτως, δουλεύουμε με βασικό στόχο να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία και σε αυτό είμαστε απολύτως προσηλωμένοι».

 

Διαβάστε επίσης