Συναγερμός στη Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι στη πόλη Βετλάντα – 8 τραυματίες

Έρευνες της αστυνομίας για το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Σουηδίας νωρίτερα το απόγευμα μετά από επίθεση με μαχαίρι στη πόλη Βετλάντα στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Η αστυνομία της Σουηδίας σημειώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της πως ερευνά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Συγκεκριμένα, οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 3μ.μ. (τοπική ώρα) στο κέντρο της πόλης της Σουηδίας. Είναι πιθανό ένας από τους τραυματίες να έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ για τους υπόλοιπους δεν φαίνεται πως υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο ύποπτος φαίνεται πως είναι ένας άνδρας, γύρω στα 20, ο οποίος και δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών της Σουηδίας, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο εάν κατέληξε ή αν συνελήφθη.

Η αστυνομία σημειώνει πως ενώ αρχικά ερευνούσε το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας, στη συνέχεια καταχώρησε το έγκλημα τρομοκρατικό. Παράλληλα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στις γύρω περιοχές ώσπου να ερευνηθεί το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα