«Θέλει να μείνει κι άλλο στην εξουσία ο Τσίπρας»

Δεν βλέπει κάλπες άμεσα ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, με τον πάλαι ποτέ κυβερνητικό εκπρόσωπο του Κώστα Καραμανλή να δηλώνει πως «ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρουσόπουλος εκτιμά πως ο πρωθυπουργός «είναι πιθανό να προκηρύξει εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Μάιο του 2019», διευκρινίζει πάντως ότι καλά κάνει η Νέα Δημοκρατία να ζητά εκλογές. «Οι βουλευτές οφείλουν να προβληματίζονται και να εκφράζουν απόψεις, αν και νομίζω ότι με το ρεύμα ανόδου της Νέας Δημοκρατίας δύσκολα κάποιος θα αντιδρούσε στην πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές» σημειώνει, απαντώντας σε ερώτηση για τα περί προβληματισμού βουλευτών του κόμματος για τη συνεχή επίκληση εκλογών.

Για τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως «προς το παρόν παίρνει υψηλό βαθμό στη θέλησή του να μείνει στη εξουσία» αν και όπως αναφέρει, «ο δρόμος όμως είναι μακρύς ακόμη για να απαντήσει κανείς αν είναι πολιτικός αντοχής».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος υποστηρίζει παράλληλα πως «πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν τη διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή». Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τις πυρκαγιές του 2007 και για αν θεωρεί πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο απαντά: «Κάθε μέρα είχαμε 200 μέτωπα πυρκαγιάς με εστίες πολύ κοντινές μεταξύ τους κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός μπορεί να αποκληθεί. Ξεκάθαρη ήταν και η δήλωση του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού Γιλμάζ, για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια παραδοχή και μάλιστα σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργού. Ένα άλλο σημείο αφορά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου. Υπάρχουν άβολες αλήθειες και βολικά ψέματα».

Σε ερώτηση αν ήρθε η ώρα να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη για «φούσκωμα» του ελλείμματος την πενταετία 2004-2009, ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνει: «Αναρωτηθείτε πόσο και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ;».

Τέλος, για την πιθανότητα επιστροφής του στην ενεργό πολιτική απαντά πως «η τυχόν επιστροφή μου θα είναι το τελευταίο στάδιο δικαίωσης του ονόματός μου μετά την άθλια σπίλωση που δέχτηκα το 2008 με την υπόθεση Βατοπεδίου». Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά και ως εκ τούτου δεν έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα