Τηλεοπτικά δικαιώματα: Στον Αλαφούζο το περισσότερο χρήμα!

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, λέει, οι σουπερλιγκάτοι του Μπουτσικάρη με τη NOVA και την COSMOTE TV. Κι άμα δεν τα βρούνε, έτοιμο το έχουν το δικό τους κανάλι. ΘΑ φτιάξουνε κι αυτοί ένα, όπως έφτιαξε ο Ιβάν Σαββίδης και μπήκε μέσα και ο Αλαφούζος, που έδειξε κάνα-δυο φιλικά και το ’κλεισε. Κολλούσε το σύστημα και τα ρέστα. Αλλού είναι το θέμα.

Θα ζητήσουνε, λέει, οι σουπερλιγκάτοι του ωραίου Μπρούμελ, Λεωνίδα, μία εξηντάρα ακατέβατη από το ένα ή το άλλο κανάλι. Δεν είπαν σε τι νόμισμα το θέλουν. Σε ευρώ, σε δολάριο ή σ’ αυτό το κρυπτονόμισμα το bitcoin. Και ποιος θα πάρει τα περισσότερα από τη μοιρασιά; Ο Ολυμπιακός; Ο Αλαφούζος πρέπει να πάρει τα πιο πολλά και θα σ’ το ξηγήσω το πώς και το γιατί.

Πού πουλάνε περισσότερα μηχανάκια τα συνδρομητικά; Στην Αττική και τη Μακεδονία. Και ποιος έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Αττική και τη Μακεδονία στο σύνολο; Ο Αλαφούζος τους έχει. Ο Παναθηναϊκός. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Η έρευνα του Open TV το έγραψε.

Να σ’ τα θυμίσω σε απόλυτους αριθμούς. Από τη στιγμή που το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας ασχολείται με το ποδόσφαιρο και υποστηρίζει μία ομάδα, στην Αττική και τη Μακεδονία (δεν βάλαμε μέσα τη Θράκη όπως η ALCO), μαζεύονται τα εξής νούμερα. Ο Παναθηναϊκός με το 10% στη Μακεδονία 96.341 οπαδούς. Και άλλοι 571.689 με το 38% στην Αττική, σύνολο 668.030 οπαδοί. Πάμε παρακάτω.

Ο Ολυμπιακός έχει 39% στην Αττική, δηλαδή 586.733 οπαδούς. Κι άλλους 67.483 στη Μακεδονία, σύνολο, 654.174.

Ο ΠΑΟΚ έχει 2% στην Αττική, δηλαδή 30.088 οπαδούς, και συν το 59% της Μακεδονίας που μεταφράζεται σε 568.412 οπαδούς, σύνολο 598.501 φιλάθλους.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Είναι δίκαιο την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός να πήρε 11 εκατ. ευρώ από τη NOVA, ο ΠΑΟΚ 7+1 και ο Αλαφούζος 7; Τώρα, θα πεις, ο Γιαννάκης δεν ήξερε για τα ευρήματα του γκάλοπ του Open TV. Ότι, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός στις δυο μεγαλύτερες επαρχίες της χώρας έχει περισσότερο κόσμο από τον Ολυμπιακό. Και τώρα που το έμαθε, πόσα θα ζητήσει; Κανονικά, πρέπει να ζητήσει περισσότερα από τον Μαρινάκη κι από τον ΠΑΟΚ.

Και μην πει κανένας ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί και να μη βγει στην Ευρώπη κι εφέτος. Και τι έγινε δηλαδή, παίζει κανέναν ρόλο; Μη σου πω κιόλας ότι καλύτερα αν δεν βγει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Αφού ο Ολυμπιακός που βγαίνει κάθε χρόνο, χάνει οπαδούς, όπως έδειξε το έγκυρο γκάλοπ, τότε δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να παίξει στην Ευρώπη ο Αλαφούζος.

Κι επειδή δεν βγαίνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, θα σταματήσουν αυτοί που είναι «βάζελοι»; Όχι βέβαια. Γι’ αυτό σου λέω ότι ο Γιαννάκης πρέπει να βροντήξει το χέρι στο τραπέζι και να πάρει τα περισσότερα κι από τον Μαρινάκη και από τον Σαββίδη.

Να σου πω και το άλλο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, με βάση τον πληθυσμό των ομάδων, ο Αλαφούζος έπρεπε να πάρει 11.233.041 ευρώ για την περασμένη χρονιά, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε 11 στρογγυλά. Ο δε Ιβάν, που το παίζει και πονηρός και γατόνι της πιάτσας, έπρεπε να πάρει 10.063.899 ευρώ. Έτσι πάει.

Τώρα, θα πεις, ούτε ο Ιβάν ήξερε ότι έχει σχεδόν τον ίδιο αριθμό οπαδών με τον Ολυμπιακό σε Αττική και Μακεδονία. Τώρα έμαθε, όμως. Και θα το αφήσει έτσι το πράγμα; Και τι έγινε, δηλαδή, που ο Ολυμπιακός πήρε κούπα; Τίποτα απολύτως.

Να σ’ το κλείσω. Στη NOVA και την COSMOTE TV μπας και ξέρουνε καλύτερα πόσο πληθυσμό έχουν οι ομάδες στη Μακεδονία και την Αττική; Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα