Το κλάμα του Μπούκουρα στο βήμα της Βουλής

Δεκτές έγιναν και οι τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας -πρώην και νυν- βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 220 βουλευτές και ψήφισαν:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.
Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Γιώργος Γερμενής: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Στάθης Μπούκουρας: 182 ναι, 26 όχι, 12 παρών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του, ο προφυλακισμένος, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας, «λύγισε» ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με δάκρυα στα μάτια και σε εμφανώς άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δήλωσε απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής: «Δεν είμαι φασίστας δεν είμαι ναζιστής, Έλληνας πατριώτης είμαι, αγαπάω αυτό τον τόπο, ποιο είναι το έγκλημα τι έχω κάνει, πείτε μου».

Ο κ. Μπούκουρας χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι βρίσκεται έγκλειστος εδώ και τέσσερις μήνες στις φυλακές Ναυπλίου.

«Από 15χρονών εργάζομαι. Είμαι παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με την ίδια σύζυγο. Με ρωτάνε τα παιδιά μου γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή. Τα κοιτάω στα μάτια και κλαίω και δεν ξέρω τι να τους πω. Γιατί είμαι στη φυλακή, τι έχω κάνει, γιατί μου στερείτε την οικογένειά μου», τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Πατριώτης είμαι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και με λαντόζ», αποκάλυψε ο ίδιος μπροστά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Γενικότερα, όλοι οι βουλευτές, νυν και τέως, της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση της βουλευτικής τους ασυλία, αρνήθηκαν οιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες

Ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, είπε όμως ότι υπήρξε παρατηρητής παράνομων ενεργειών, είχε αποστασιοποιηθεί, προσπάθησε να ανεξαρτητοποιηθεί νωρίτερα, αλλά φοβήθηκε για πράξεις εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ο βουλευτής της ΧΑ Νίκος Μίχος κατήγγειλε προσπάθεια σκευωρίας σε βάρος του από παρακρατικές δυνάμεις με προσέγγιση μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν εναντίον του ότι ήταν προστάτης της νύχτας και ότι υπόσχονταν αμοιβή σε όσους θα κατέθεταν.

Πολιτική σκευωρία κατήγγειλε ο Γιώργος Γερμενής και καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του. Απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής (σ.σ. ο Γερμενής) ενώ «ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων».

 

Διαβάστε επίσης