Το «τρίγωνο των Βερμούδων» (Μπακασέτας, Μάνταλος, Σιώπης) έφαγε τον Φορτούνη από την εθνική;

Στο φιλικό με την Λιθουανία δεν του έδιναν πάσες για να παίξει, ο Πογιέτ είπε φταίει το… σύστημα που τον απέκλεισε και ο Καζαντζίδης τραγουδάει «το σύστημα είναι ένοχο»

Επειδή εμείς εδώ στην «Α» και την iapopsi.gr δεν βγήκαμε χτες απ τ’ αυγό και κανένας Πογιέτ δεν μπορεί να μας δουλέψει για τον αποκλεισμό του Κώστα Φορτούνη, σου υπενθυμίζουμε, μάστορα, τι είχαμε γράψει τέλος Μαρτίου, μετά το φιλικό παιχνίδι της εθνικής με την Λιθουανία 0-0 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Να σου λυθούν οι απορίες γιατί ο Ουρουγουανός άφησε εκτός αποστολής τον Φορτούνη. Διάβασε:

«Στην εθνική ομάδα κάθεσαι και βλέπεις το ματς με την Λιθουανία. Τρεις στα χαφ, Σιώπης, Μπακασέτας και Μάνταλος. Και μπροστά, ο Παυλίδης, ο Μασούρας και ο Φορτούνης. Ερώτηση: Πόσες πάσες έδωσαν στον Φορτούνη οι τρεις χαφ στο πρώτο ημίχρονο. Η απάντηση είναι καμία. Όποιος έχει αμφιβολία, ας κάτσει να το δει το ματς. Μια φορά ο Σιώπης, για να ξεφορτωθεί την μπάλα. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και ξεκινάει το δεύτερο μέρος και στο καπάκι ο Μπακασέτας κάνει δυο πάσες στον Φορτούνη. Δεν ξέρω αν είπε τίποτα στα αποδυτήρια ο Πογιέτ. Αυτό έγινε. Και μετά, σιγή ασυρμάτου. Κι ο Φορτούνης έδειξε ότι είχε διάθεση, έβγαλε τις μπαλιές του, που κανένας άλλος χαφ δεν μπορεί. Στο πρώτο μέρος τον έβγαλαν εκτός παιχνιδιού. Αυτή είναι η αλήθεια, μάστορα. 

Κατάλαβες, πώς έπαιξε το έργο; Έχεις τον Φορτούνη στην ενδεκάδα και τα χαφ δεν του δίνουν την μπάλα. Κι ας είχε βγάλει στα πρώτα λεπτά πάσα «πάρε – βάλε» στον Μασούρα. Καμία πάσα στο πρώτο ημίχρονο, δυο πάσες στο δεύτερο. Από καραμπόλα έπαιρνε την μπάλα ο Κωστάκης. Αλλά δεν βρέθηκε κι ένας δημοσιογράφος να το ρωτήσει αυτό το πράγμα στον Πογιέτ. Γράφουν ό,τι παπαριά τους πει ο Ουρουγουανός και από δω πήγαν κι άλλοι. Όσο αφορά στο Μαρινακέικο, αυτοί κοιμούνται με τις κότες. Πουλάνε φανατίλα, αντί για ουσία.

Και μόλις έγινε το νταβαντούρι που ο Γκουστάβος απέκλεισε το Φορτούνη, κάτι έπρεπε να πούνε από την ΕΠΟ. Όχι ο Μπαλτάκος. Αυτός δεν ασχολείται με την εθνική ομάδα, ούτε με την διαιτησία, φυσικά. Μια καλημέρα λέει και φεύγει. Βγάλανε διαρροή από την ΕΠΟ ότι ο Πογιέτ δεν κάλεσε τον Φορτούνη γιατί δεν παίζει με 10αρι. Αυτή περισσότερο είναι υδρορροή, παρά διαρροή. Ξεφτιλίστηκαν πρώτα απ όλους στους προπονητές και μετά σ’ αυτούς που σκαμπάζουνε δυο δράμια μπάλα. Τους πέρασαν όλους για Ινδιάνους στην Ελλάδα, Πογιέτ και σια. Λες και απευθύνονται σε τύπους με ονόματα «Τρύπιο Παπούτσι» ή «Σκισμένη Κάλτσα». Έτσι είναι. Για χαχόλους και βούρλα τον πέρασαν τον Έλληνα οπαδό της εθνικής με την κάλυψη από το Σαββιδοτεχνείο. Κι αφού η ΕΠΟ έκανε την υδρορροή, βγήκε μετά και ο Πογιέτ και είπε τα ίδια. Ότι ο Φορτούνης δεν μπορεί να παίξει στο 4-3-3. Για να παίζει ο Φορτούνης, θα πρέπει η εθνική να παίξει 4-2-3-1. Παπάρια μάντολες. Και δεν βρέθηκε ένας να του πει, ότι και στον Ολυμπιακό, 4-3-3 έπαιζε και ο Μίτσελ και ο Ανιγκό κι ο Φορτούνης ζωγράφιζε.

Τι μου δείχνει εμένα όλο αυτό; Άντε, ο Μπαλτάκος δεν έβαλε το χέρι του. Ο αρχηγός Μπακασέτας με τον Μάνταλο και τον Κουρμπέλη και τον Σιώπη το έβαλαν; Ερώτηση κάνω. Γιατί ο Μπακασέτας που όλο φεύγει από την Τράμπζνσπορ για την Ιταλία και την Αγγλία και παραμένει στην Τουρκία, δεν δίνει ούτε μια πάσα στο Φορτούνη; Τσιφλίκι του είναι η εθνική; Κλίκα; Κι ο Μπακασέτας είναι και προξενητής στον Κουρμπέλη για να πάει στην Τράμπζνσπορ. Τυχαία είναι όλα αυτά; Εμένα, εκεί πάει το μυαλό μου. Άπαξ και δεν βγαίνει ο ίδιος ο Πογιέτ να μιλήσει και το άφησε στις υδρορροές του Κωνσταντινίδη και του Φύσσα, ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ό,τι γουστάρει. Ότι η εθνική είναι τσιφλίκι του Τασούλη και του Πετράκη. Δεν μιλάμε για καμία ομοσπονδία αγγλική η γερμανική. Για την ΕΠΟ μιλάμε. Αφού μπορεί να κάνει τα πάντα, γιατί να μην κάνει και αυτό; Ποιος θα την εμποδίσει, δηλαδή, για να καταλάβω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα