Τούρκος αναλυτής: Θα πάρουμε σε 12 μέρες την Αθήνα

Έχει χαθεί η μπάλα στη γειτονική Τουρκία, με αναλυτές που βγαίνουν στην τηλεόραση και κάνουν εκτιμήσεις για τη δύναμη ισχύος της χώρας τους έναντι της Ελλάδας.

Ένας από αυτούς ο αναλυτής Χακάν Μπαϊρακτσί, ο οποίος μιλώντας στο CNN TURK για τις στρατιωτικές δυνατότητες των δύο χωρών, ισχυρίστηκε πως η Τουρκία μπορεί να καταλάβει μέσα σε 4 μέρες την Θεσσαλονίκη και σε 12 την Αθήνα.

«Να πούμε πως σε περίπτωση που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από οποιοδήποτε μέρος χερσαίο ή θαλάσσιο και για οποιοδήποτε λόγο κάνουν επίθεση στην τουρκική Δημοκρατία δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα 6χλμ σε προέλαση αλλά θα καταστραφούν και θα εξαφανιστούν», δήλωσε, συνεχίζοντας προκλητικά: «Αλλά αν μας εκνευρίζουν και αυτό το λέω μόνο συγκριτικά, θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα. Κάνοντας την Ελλάδα άνω-κάτω».

Στην ενημερωτική εκπομπή συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος, μετά το νέα παράνομη τουρκική Navtex και την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα