Βαριές και ασήκωτες καμπάνες για Σπάρτη και Απόλλωνα Λάρισας

Το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (6/2) επέβαλλε ποινές αφαίρεσης τριών βαθμών για οφειλές προς ποδοσφαιριστές. 12 αφορούν την Σπάρτη, οχτώ τον Απόλλωνα Λάρισα και δύο τον Πλατανιά.

Πόσο θ’ αντέξει να πληρώνει η Σπάρτη; Σήμερα το Διαιτητικό Δικαστήριο προχώρησε σε νέες επιβολές ποινών, ενεργοποιώντας κυρώσεις για τους Βασίλη Τριανταφυλλάκο, Σταύρο Παναγιώτου, Χαράλαμπο Οικονομόπουλο, Έρικ Γουόρντεν, Ταουόγκα Τσιμότζι, Χρήστο Νιάρο, Αστέριο Γιακουμή, Νίκο Ρούμπου, Γιάννη Σάββα, Δημήτρη Ζουλιώτη, Δημήτρη Σανδραβέλη, Διονύση Μπέλη.

Οι Λάκωνες έχουν προθεσμία τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως την Τρίτη (11/12), να εξοφλήσουν τους παραπάνω εννέα παίκτες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί για κάθε περίπτωση. Πρακτικά στο σύνολο των 12 ποδοσφαιριστών αυτό μεταφράζεται σε -36 βαθμούς!

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον και ο πρωτοπόρος της Football League Απόλλων Λάρισας. Οι Θεσσαλοί έχουν οφειλές σε οκτώ πρώην ποδοσφαιριστές τους και θα τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί για τον καθένα ξεχωριστά.

Πρόκειται για τους Δαβίδ Ιβανίδη, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Πλάτωνα Καρακατσάνη, Σωτήρη Τσιλούλη, Δημήτρη Μαυρία, Ιωάννη Φρινίδη, Νίκο Σουλίδη και Βαγγέλη Ανδρέου.

Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Λάρισας έχουν προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως την Τρίτη (11/12), να εξοφλήσουν τους παραπάνω παίκτες, για να γλιτώσουν την αφαίρεση βαθμών, η οποία συνολικά θα είναι 24 βαθμοί!

Πρόβλημα και ο Πλατανιάς

Τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών αντιμετωπίζει ο Πλατανιάς, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο ενεργοποίησε ποινή -6 βαθμών συνολικά, για οφειλές των Κρητικών στον Αντώνη Πετρόπουλο και Χρήστο Καρυπίδη.

Όσον αφορά τον πρώτο, οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να τον ξεχρεώσουν εντός τριών εργάσιμων ημερών, προκειμένου να μην χάσουν τρεις βαθμούς.

Στην περίπτωση του έμπειρου αμυντικού είναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς ο Πλατανιάς καλείται να του πληρώσει το ποσό των 30.795 ευρώ και αυτό θα πρέπει να γίνει σε τέσσερις δόσεις των 7.698,75 ευρώ, αρχής γενομένης εντός 10 ημερών.

 

Διαβάστε επίσης