Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια

Προχωρούν οι μεγάλες επενδύσεις που θα αλλάξουν το κλίμα

Η πανδημία του κορωνοϊού και πώς θα ανοίξει η οικονομία μπορεί να απασχολεί τους πάντες, ωστόσο δεν μπορεί να είναι και άλλοθι για να μην προχωρούν μεγάλες επενδύσεις που θα αλλάξουν και το κλίμα.

Στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους για να ξεμπλοκάρουν μια και καλή σημαντικά έργα που θα φέρουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα, το Ελληνικό πέρασε από τη Βουλή και μένουν πλέον λίγες εκκρεμότητες για να μπουν πραγματικά μπουλντόζες.

Το μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την αποκρατικοποίηση των τριών πρώτων περιφερειακών λιμανιών, της Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Καβάλας. Μετά από μια μακρά… χαλαρότητα, θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαδικασίες και η β΄ φάση του διαγωνισμού. Να θυμίσω ότι η υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, κι έκτοτε… σιγή ιχθύος. Για το 67% του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη ενδιαφέρονται και οι Αμερικανοί, ενώ για την Ηγουμενίτσα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο όμιλος Grimaldi.

Με ισχυρούς εγχώριους παίκτες, όμως, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Κοπελούζος, η Goldair, αναμένεται μεγάλη μάχη, ενώ και τα έσοδα για τα ταμεία δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα