«Δώστε μετάλλιο στον αστυνομικό που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο»

Μια θερμή υποστηρίκτρια βρήκε ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο  Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο στις ΗΠΑ και τελικά η δικαιοσύνη τον αθώωσε.  Ο λόγος για την Βρετανή αρθρογράφο της εφημερίδας «The Sun» Kέιτι Χόπκινς. Η δημοσιογράφος προκαλεί με τις δηλώσεις της αφού, με ανάρτησή της στο Twitter,  ζητά να δοθεί μετάλλιο στον αστυνομικό – δολοφόνο που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον άτυχο νεαρό.

Ειδικότερα, η Κέιτι Χόπκινς, που διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα και έγινε γνωστή στο βρετανικό κοινό από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό ριάλιτι, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter την εξής φράση: «Ο Μπράουν δεν πυροβολήθηκε επειδή ήταν μαύρος. Ο Μπράουν πυροβολήθηκε επειδή ήταν κλέφτης και τραμπούκος. Δώστε στον αστυνομικό ένα μετάλλιο. Αυτό για τη δικαιοσύνη».

Θύελλα αντιδράσεων

Ασφαλώς τα όσα είπε η 39χρονη προκάλεσαν οργή και θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο με τους περισσότερους χρήστες να επικρίνουν την αρθρογράφο -μάλιστα κάποια σχόλια ήταν αρκετά ακραία και υβριστικά. Χαρακτηριστικό είναι πως μία χρήστης της έγραψε πως αυτή αξίζει να λάβει μετάλλιο, «αυτό της βρομιάς».

Ωστόσο, υπήρξαν και πολλοί που επικρότησαν την άποψη της 39χρονης, που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με ακραίες δηλώσεις τη βρετανική κοινή γνώμη. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η ανάρτηση έχει αναπαραχθεί («retweet») από 524 χρήστες, ενώ υπήρξαν και 490 που τη «σημάδεψαν» με αστεράκι («favorite»).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα