Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

Αίτημα αποφυλάκισης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επικαλούμενος το προχωρημένο της ηλικίας του (σ.σ. είναι 77 ετών) αλλά και θέματα υγείας.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού Άμυνας τόνισε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ότι η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν υποστηρίζεται από μάρτυρα και επεσήμανε πως ο εντολέας του βρίσκεται στην φυλακή επί τέσσερα έτη και είναι παρών σε κάθε δικαστήριο.

«Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλλετε άλλα μέτρα. Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση. Η υγεία του έχει στα 4 αυτά χρόνια κλονιστεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει στις φυλακές» είπε ο συνήγορος του Άκη Τζοχατζόπουλου, συμπληρώνοντας πως ο πρώην υπουργός έχει υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις στα μάτια «με φλεγμονές που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή».

Θυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά –πρωτοβάθμια έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών–, και για την τύχη του αιτήματος αποφυλάκισης που υποβάλει για πρώτη φορά από τότε που φυλακίστηκε θα αποφασίσει αύριο το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα