Αίτηση αποφυλάκισης καταθέτουν Μιχαλολιάκος – Ματθαιόπουλος

Αίτηση αποφυλάκισης προτίθεται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ελάχιστα 24ωρα μετά την απόφαση των ανακριτριών κυριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου να τον αφήσουν ελεύθερο για την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής για την οποία απολογήθηκε συμπληρωματικά ενώπιον τους την περασμένη Παρασκευή.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο προφυλακισμένος βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος πήρε την άγουσα για τον Κορυδαλλό αμέσως μετά την απολογία του στις ανακρίτριες την περασμένη εβδομάδα για το αδίκημα της διεύθυνσης και της ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αν και είχε αφεθεί ελεύθερος για τη συμπληρωματική κατηγορία της κατοχής όπλων εντούτοις οδηγήθηκε στις φυλακές καθώς εκεί κρατείται από τον περασμένο Οκτώβρη μετά την προφυλάκισή του για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Η εξέλιξη, όμως, αυτή, δηλαδή το να αφεθεί ελεύθερος για τη νέα δεύτερη κατηγορία που του απαγγέλθηκε ανοίγει, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο συνήγορός του Νίκος Αντωνιάδης το δρόμο για την αποφυλάκισή του.

Έδαφος για την κατάθεση αίτησης αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης, φαίνεται όμως ότι υπάρχει και για τον έτερο προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Ανακρίτριες και εισαγγελέας έκριναν την περασμένη εβδομάδα ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Τώρα όμως οι συνήγοροί του θα ζητήσουν την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδεύει προς το τέλος της. Απομένουν μόνο οι απολογίες των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και Ν. Μίχου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Ιουλίου. Το επόμενο στάδιο είναι η διαβίβαση της δικογραφίας στο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα