Α(νά)ξιος ο μισθός τους…

Με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο αποχαιρέτησε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η διορισμένη από την UEFA και τον αλήστου μνήμης Κωστάκη Κουτσοκούμνη, Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, παραδίδοντας την σκυτάλη στην νέα εκλεγμένη διοίκηση.

Η επική γκάφα του Δρόσου και της παρέας του, που αμείβονταν με μισθούς-πρόκληση για την σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, έχει να κάνει με την αβλεψία τους να ενημερώσουν τις ΠΑΕ για τις αλλαγές στο άρθρο 7 παρ. 8 του πειθαρχικού κώδικα, που εναρμονίστηκε πλέον με το καταστατικό των διεθνών αρχών.

Σύμφωνα με τις διαφοροποιήσεις που έγιναν, οι ποινές ποδοσφαιριστών από κίτρινες κάρτες δεν μεταφέρονται από την μία σεζόν στην επόμενη, όμως η ΕΠΟ δεν μπήκε στον κόπο να στείλει σχετικό έγγραφο στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα συνολικά 8 παίκτες από 7 διαφορετικές ομάδες να χάσουν την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, καθώς τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ομάδες τους πίστευαν ότι είναι τιμωρημένοι, χωρίς αυτό να ισχύει! Πρόκειται για τους Γαλανόπουλο, Σιμόες (ΑΕΚ), Καλτσά (Λεβαδειακός), Μπεν (Ολυμπιακός), Βάντερσον (Λαμία), Χουάρες (Απόλλων), Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ) και Πριντέτα Βιτάλι (Πλατανιάς).

Το όλο θέμα ανακάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου, που επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα τα γραφεία της ΕΠΟ με τα σχετικά έγγραφα, κι εκεί αποκαλύφθηκε η τεράστια γκάφα της ομοσπονδίας. Στην Ένωση γνώριζαν πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τις σχετικές αλλαγές στο καταστατικό, απέφυγαν όμως να χρησιμοποιήσουν τον Γαλανόπουλο και τον Σιμόες στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, για να μην μπλέξουν σε νέο κυκεώνα ενστάσεων και τελικά χάσουν τους ποδοσφαιριστές για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα.

Ο κύριος Δρόσος, λοιπόν, που είχε δηλώσει δημόσια στην διάρκεια της προεδρικής θητείας του στην ΕΠΟ ότι «δεν είναι του τζάμπα» και εισέπραττε μισθό golden boy, μάλλον δεν τον δικαιολόγησε ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα