Δυναμικό “παρών” Αβραμόπουλου στην πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ιταλία στη Σουηδία

Mε υψηλό προσκεκλημένο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έγινε την Παρασκυεή η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ιταλία στη Σουηδία, στην πρώτη απόπειρα εφαρμογής του μέτρου.

Παρουσία του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, , του υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, μετακινήθηκανοι πρώτοι πολίτες της Ερυθραίας από την Ιταλία στη Σουηδία.

Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν με την πρώτη ομάδα των αιτούντων άσυλο πριν από την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν την περιοχή hotspot στη Λαμπεντούζα.

Αβραμόπουλος: Ιστορική μέρα για την Ευρώπη

«Είναι μια ιστορική μέρα για την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης τόσο γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας, όσο και μεταξύ των κρατών-μελών μας», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Επιτροπής στην προεδρία του Λουξεμβούργου για την ταχεία έγκριση του εν λόγω μηχανισμού που άνοιξε τον δρόμο για την πρώτη μετεγκατάσταση. «Είμαστε σίγουροι ότι τα κράτη-μέλη θα είναι σύντομα έτοιμα.

Σήμερα δείχνουμε αλληλεγγύη, αλλά πρέπει να δείξουμε και υπευθυνότητα. Η Ελλάδα και η Ιταλία πρέπει να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση των ομάδων hotspot, προκειμένου να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση των συνόρων της Ευρώπης. Ανυπομονώ να επισκεφθώ το εν λειτουργία hotspot στη Λαμπεντούζα», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα