«Η πολιτική που ακολουθήσαμε, μας έφερε στο πάτωμα»

«Το κόμμα κατέρρευσε γιατί οι πολιτικές που άσκησε ήταν απολύτως αποτυχημένες», ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τονίζοντας ότι ο Φώτης Κουβέλης μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος αν ηγηθεί πλήρους αναπροσανατολισμού της ΔΗΜ.ΑΡ. και «άμεσο διάλογο για τη μεγάλη Κεντροαριστερά».

«Αν παραμείνει ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να αλλάξει την πορεία. Αν δεν το κάνει και επιμείνει στην παλιά πολιτική θα καρφωθούμε στα βράχια», είπε χαρακτηριστικά. «Η πολιτική που ακολουθήσαμε, μας έφερε στο πάτωμα», σημείωσε.

Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι «η στροφή είναι να αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να μπαίνει στις πρωτοβουλίες των άλλων για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Θέλουμε διάλογο με τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, την Ελιά και το Ποτάμι» προσθέτοντας ότι η πολιτική «δεν μιλάω με την Ελιά, γιατί δεν μου αρέσει ο Βενιζέλος, δεν μιλάω με το Ποτάμι, γιατί το θεωρώ απολίτικο, ήταν λάθος».

Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης ως λάθος την προσέγγιση του κ. Κουβέλη με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Εγώ δεν έθεσα θέμα παραίτησης του προέδρου» ξεκαθάρισε ο κ. Λυκούδης και επεσήμανε:

«Είπα στον πρόεδρο ότι την Κυριακή το βράδυ μετά από αυτό το ταπεινωτικό αποτέλεσμα, την οδυνηρή ήττα, ότι ο πρόεδρος του κόμματος ή παραιτείται και λέει φεύγω ή λέει μία θα μείνω όρθιος δεν θα παραιτηθώ και θα σηκώσω πάλι το κόμμα ψηλά. Ή το ένα κάνεις ή το άλλο. Το μόνο που δεν κάνεις, του είπα, είναι τρεις μέρες αργότερα να υποβάλεις την παραίτησή σου σε κάποιο όργανο».

Τέλος, ο κ. Λυκούδης δεν απέρριψε μια μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά την ανασυγκρότηση του χώρου της «μεγάλης Κεντροαριστεράς»

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα