«Καρφιά» Τζανακόπουλου για Μητσοτάκη και «ομάδες εντός της ΝΔ»

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε τη συζήτηση στην Ολομέλεια και την ψήφιση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σημειώνει στην ΕΡΤ ότι ακολουθούνται οι θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ και για τη στάση της να επιμένει ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία. Είπε ότι οποτεδήποτε πολιτικά πρόσωπα φέρονταν να εμπλέκονται σε υποθέσεις που αποτελούν σκάνδαλο, έφερναν στην επιφάνεια τη θεωρία περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης. Σχολίασε ότι η ΝΔ, παρότι επαναλαμβάνει διαρκώς αυτή τη θεωρία, δεν έχει πει ακόμα: ποιος και με ποιον τρόπο την έστησε και πώς είχε τη δυνατότητα να εμπλέξει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το FBI, και την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», σχολίασε, για να προσθέσει πως «αυτό που θα πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να συμβάλει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στη διαλεύκανση της αλήθειας» και να εκτιμήσει ότι δεν πρόκειται να το κάνει. Κατηγόρησε τη ΝΔ για «μια απολύτως φοβική και ενοχική συμπεριφορά όλο το τελευταίο διάστημα», υπογραμμίζοντας πως κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι αυτή η στάση «μυρίζει ενοχή».

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατραπεί σε έρμαιο και άγεται και φέρεται από συγκεκριμένες δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ και μάλιστα τις ίδιες που τον ανάγκασαν να αλλάξει θέσεις στο ονοματολογικό, δυνάμεις, που του περιορίζουν το εύρος των δυνατών αποφάσεων». «Είναι έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας που δεν του επιτρέπει να κινηθεί με τον τρόπο που θα ήταν επωφελέστερος για τη ΝΔ», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα