Κρίμα! Νεοναζιστικές εικόνες στα κυπριακά γήπεδα

Τη νεοφασιστική της ιδεολογία εξέφρασε μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου Κύπρου, όπου επεισόδια στιγμάτισαν τον αγώνα.

Οπαδοί της ΑΕ Λεμεσού  άρχισαν να ρίχνουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέταρτο γκολ του ΑΠΟΕΛ και το παιχνίδι διεκόπη για περισσότερο από 40 λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ήταν τίποτα καλόπαιδα…

Κατά τη διάρκεια του τελικού φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα, ενώ εμφάνισαν και σημαίες με ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι οπαδοί της ΑΕΛ φώναζαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων «Πουτ… γιοί, νεοναζί!».

Στην Κύπρο η επιλογή της ομάδας ταυτίζεται και με τα πολιτικά πιστεύω και παραδοσιακά οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ θεωρούνται ενωτικοί, έχουν δηλαδή ως προμετωπίδα και όνειρο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια –δυστυχώ ς– η όποια εθνικιστική περηφάνια (που μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974), έχει μετατραπεί σε φασιστική νοοτροπία και ιδεολογία. Οι υποστηρικτές της ΑΕΛ θεωρούνται αριστεροί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα