«Ξύπνησε» ο Τόσκας

 

«Σκληρότερη αντιμετώπιση» έναντι των «μπαχαλάκηδων» προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας  ότι «αυτοί δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ο κ. Τόσκας εκτιμά ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου «θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση, είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».

Σε ότι αφορά τον Ρουβίκωνα και τις κατηγορίες ότι αυτή η οργάνωση έχει ασυλία ο υπουργός απαντά αρνητικά, ενώ για την πρόσφατη εισβολή μελών της οργάνωσης στη Βουλή αναφέρει: «δεν υπήρξε, όμως, βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής». Προσθέτει πάντως ότι σε περίπτωση βίαιων ενεργειών θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, όπως έγινε στα διόδια της Κορίνθου όταν συνελήφθησαν να κάνουν παρανομίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει επίσης ότι 3.000 αστυνομικοί χρησιμοποιούνται για να φρουρούν στόχους και καταγγέλλει πως όταν επιχείρησε να τους μειώσει, προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις «κάτω από τη μέση».

Στην ερώτηση για την άθλια κατάσταση των περιπολικών ο κ. Τόσκας υποστηρίζει ότι  «αφέθηκαν πάρα πολλά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια στην τύχη τους», ενώ αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για 450 οχήματα διαφόρων τύπων. Λέει μάλιστα ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην απόκτηση επιπλέον οχημάτων μέσω χορηγιών ή εθελοντών!

Τέλος σε ότι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας ισχυρίζεται ότι «χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον σαν ρουσφετολογικός μηχανισμός» και επιμένει ότι οι προκάτοχοί του συνδιοικούσαν με κάποιους συνδικαλιστές για να καταλήξει: «Εγώ το ξέκοψα από την πρώτη στιγμή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα