Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η αμερικανική πόλη Σάρλοτ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πόλη Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας ο κυβερνήτης της πολιτείας, με τον στρατό και την αστυνομία να έχουν αναπτυχθεί στην πόλη καθώς το κλίμα είναι πολεμικό μετά από ακόμη μία δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν μετά από το τραγικό περιστατικό συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στην αμερικανική πόλη, με έναν διαδηλωτή να δέχεται πυροβολισμό κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν δεκάδες συλλήψεις ενώ οι διαδηλωτές έσπαγαν  και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους.

Η οργή στο Σάρλοτ ξεχείλισε από την πρώτη στιγμή που ο 43χρονος Αφροαμερικανός Κιθ Λάμοντ Σκοτ έπεσε νεκρός από βολές αστυνομικού. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι διασταυρώθηκαν με το θύμα κατά τη διάρκεια ερευνών που έκαναν αναζητώντας  άτομο για το οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Υποστηρίζουν επίσης ότι ο 43χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του οπλισμένος και αποτελούσε κίνδυνο.

Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Σκοτ απλώς διάβαζε ένα βιβλίο ακουμπισμένος το αυτοκίνητο και περιμένοντας τα παιδιά του. «Τον πυροβόλησαν χωρίς κανέναν λόγο» υποστήριξε ο μάρτυρας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα