Καθημερινή ενημέρωση

«Οριστικά και με ασφάλεια έξω από την κρίση»

Το ΠΑΣΟΚ έχει ως βασική μέριμνα να βγει η χώρα οριστικά και με ασφάλεια από τη κρίση. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, σταθερή πλειοψηφία στη Βουλή. Και τα μηνύματα προς την κοινωνία να είναι καθαρά και έντιμα.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς κι Βενιζέλος έχουν δεσμευθεί προσωπικά: – όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα – ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές – προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού έναντι πλειστηριασμών – έναρξη σταδιακής αποκατάστασης αδικιών μέσω της αξιοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος – προστασία ευπαθών ομάδων

«Αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν. Οι ευαισθησίες των βουλευτών της πλειοψηφίας – ιδίως του ΠΑΣΟΚ πού σηκώνουν τεράστιο βάρος – είναι σεβαστές. Η προγραμματική συμφωνία αναγνωρίζει τον ουσιαστικό ρόλο των δύο ΚΟ.» σημειώνεται από την Χαρ. Τρικούπη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αυτά τόνισε προς τους υπουργούς που μετείχαν στη σύσκεψη της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Περιθώρια υποχώρησης δεν υπάρχουν εάν πρόκειται οι ρυθμίσεις να απορριφθούν στη Βουλή και να αποθαρρύνουν την κοινωνία που περιμένει θετικά μηνύματα μετά από 4 χρόνια πίεσης και θυσιών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις ίδιες ακριβώς θέσεις στους διεθνείς παράγοντες (κοινοτικούς και κρατών – μελών) με τους οποίους μίλησε τις τελευταίες ημέρες στηρίζοντας την διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Οι εξελίξεις στη Γερμανία με τη κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού καθιστούν ακόμη πιο κρίσιμο το ρόλο του ΠΑΣΟΚ λόγω της συμμετοχής του SPD και ο κ. Βενιζέλος διατηρεί ενεργούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας που είχε από τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, μαζί με τους διαύλους των διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και φυσικά τις επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης