“Δικαιωμένος ο Κόρμπιν, αμφισβητείται η λιτότητα”

Την πρώτη τοποθέτηση για το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών είχαμε από την κυβέρνηση, δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου που έκανε λόγο και δικαίωση του Τζέρεμι  Κόρμπιν για την αριστερή στροφή.

Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δικαιώνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που κατάφερε να μετατρέψει το Κόμμα των Εργατικών σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική δύναμη στη Βρετανία μετά από πολλά χρόνια κι αυτό έγινε με μια επιλογή αριστερής στροφής.

Ακριβώς αυτή η πολιτική στροφή έπιασε τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η κ. Μέι υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα, η ίδια βρίσκεται αποδυναμωμένη στο εσωτερικό του κόμματός της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών.

Εκτίμησε γενικότερα ότι υπάρχει μια τάση που σιγά-σιγά εμπεδώνεται σε όλον τον κόσμο, μια τάση αμφισβήτησης της υπάρχουσας σκληρής πολιτικής της λιτότητας και σημείωσε ότι διαμορφώνεται στις εργαζόμενες τάξεις ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής της λιτότητας και το μεγάλο ερώτημα είναι από ποιον θα εκφραστεί αυτό και θα πρέπει να εκφραστεί από τις δυνάμεις της Aριστεράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα