Έγραψε ιστορία ο Αλέξανδρος Ταμπάκης!

Eίναι αυτό που λέμε «θέλει να φτιάξει μια καινούρια ομάδα». Μόνο που σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για εξ’ ολοκλήρου για καινούρια ομάδα. Πιο καινούρια δεν γίνεται.

Η ATLANTA FC θα αγωνίζεται από του χρόνου στο διαρκώς ανοδικό σε εμπορικότητα και δυναμικότητα πρωτάθλημα των ΗΠΑ, αφού κατέθεσε(πέρσι) την αίτησή της στη διοργανώτρια αρχή του MLS και έγινε δεκτή από την επιτροπή, αυξάνοντας τις ομάδες της λίγκας σε 22. Ως γνωστόν, στα πρωταθλήματα των ομαδικών σπορ των ΗΠΑ δεν υπάρχουν υποβιβασμοί και προβιβασμοί, αλλά προϋποθέσεις συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη ομάδα, λοιπόν, ακόμη δεν έχει προπονητή και για την ώρα διαθέτει μόνο έναν ποδοσφαιριστή! Ποιον; Τον 23χρονο Έλληνα τερματοφύλακα Αλέξανδρο Ταμπάκη! Ο νεαρός πορτιέρο, μαθητής των Ακαδημιών του Τάκη Οικονομόπουλου και εν συνεχεία ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, φόρεσε μόνο μία φορά τη φανέλα με το τριφύλλι, έπαιξε δανεικός στη Νίκη Βόλου, πήγε πάλι δανεικός και στην ολλανδική Φένλο, αλλά πλέον ανήκει στο… μονομελές ρόστερ της Atlanta F.C.

Μεγάλο ή μικρό βήμα στην καριέρα του κανείς δεν ξέρει, ωστόσο δεν παύει να είναι μέλος μίας ομάδας που θα παίξει σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα του κόσμου, όσο κι αν ακούγεται παράξενο στα αυτιά των Ευρωπαίων. Ο Ταμπάκης θα παίξει στο συγκεκριμένο σωματείο ως Αμερικάνος, καθώς διαθέτει την υπηκοότητα. Προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να μετάσχει σε αγώνες και σε προετοιμασία, δόθηκε ήδη δανεικός στην εσχάτως θυγατρική Charleston Battery της Γ’ κατηγορίας των ΗΠΑ κα θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, μέχρι ο νεοσύστατος σύλλογός του να οργανωθεί σε όλους τους τομείς.

Επειδή, λοιπόν, οι ομάδες… χτίζονται από τον τερματοφύλακά τους, η Atlanta πήρε ως πρώτο της ποδοσφαιριστή τον Αλέξανδρο Ταμπάκη, με τον 23χρονο πορτιέρο να καταγράφεται στην ιστορία της πόλης. Πρόκειται για επιλογή του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Κάρλος Μποκανέγκρα, που είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κατάρτιση του ρόστερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα