Απειλεί με κυρώσεις η ΕΠΟ, αντιστέκονται οι ποδοσφαιριστές

Δύσκολα τα πράγματα για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, την ΕΠΟ τη Super League και τη Football League. Μπορεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να απειλεί με βαριές ποινές τις ομάδες που δεν θα «κατέβουν» στα ματς Κυπέλλου, αλλά αυτό δεν θα λύσει τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου ακόμη κι αν καμφθούν προσωρινά οι απαιτήσεις του ΠΣΑΠ.

Θυμίζουμε ότι το όργανο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών έχει κηρύξει αποχή για τα παιχνίδια της 15ης, 16ης και 17ης Δεκέμβρη που αφορούν στην τρίτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΕΠΟ προειδοποιεί και στην ουσία απειλεί τις ομάδες ότι η αποχή θα επιφέρει ποινές μηδενισμών, αφαίρεσης βαθμών για δυσφήμιση του αθλήματος και χρηματικά πρόστιμα!

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν την ΕΠΟ να διαμηνύει στο προεδρείο του ΠΣΑΠ μέσω του εκτελεστικού της γραμματέα, Παυσανία Παπανικολάου, πως το πρόβλημα θα έπρεπε να το έχουν με τις ΠΑΕ που δεν συμβάλουν για τη δημιουργία του εγγυητικού ταμείου και όχι με την Ομοσπονδία. Προφανώς αν έκαναν αποχή οι ποδοσφαιριστές μόνο στο πρωτάθλημα και όχι στο Κύπελλο, οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν θα είχαν πρόβλημα, αλλά τώρα που διαπραγματεύονται τα «τρικυμιώδη» τηλεοπτικά δικαιώματα του θεσμού, δεν θέλουν αποχές και απεργίες!

Η πλευρά του ΠΣΑΠ μόλις έμαθε τις προθέσεις της ΕΠΟ (την Πέμπτη, 10/12) ζήτησε αμέσως ακρόαση από τον Σταύρο Κοντονή και πράγματι αργότερα την ίδια μέρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Διονύσης Δημόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Θανάσης Μακρυνιώτης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Λαζανάς ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις προθέσεις τους και για τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των ΠΑΕ και της Εθνικής ομάδας ως προς τον τρόπο κινητοποίησης, δηλαδή την αποχή.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή οι καταστάσεις και με τον Υφυπουργό να μην παίρνει θέση, έχουμε να κάνουμε με μία κόντρα που μέχρι την Τρίτη, 15 Δεκέμβρη που διεξάγονται τα πρώτα ματς του Κυπέλλου, θα φανεί ποια από τις δύο πλευρές θα καμφθεί ή αν θα υπάρξει συμφωνία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα