Αυτή είναι η νέα Super League!

Πέντε ομάδες από την Αττική, δύο από τη Θεσσαλονίκη, μία από τη Μακεδονία, μία από την Πελοπόννησο, μία από την Κρήτη, μία από τη Θράκη, μία από Θεσσαλία, δύο από την Κεντρική Ελλάδα, μία από τα νησιά του Ιονίου και μία από την Ήπειρο αποτελούν το νέο χάρτη της Super League.

Η επιστροφή της Λάρισας και της Κέρκυρας δυναμώνουν το πρωτάθλημα, καθώς πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα που έλειπε από τα «μεγάλα σαλόνια», αλλά και για ένα νησιωτικό σύλλογο με συχνές παρουσίες στη Super League από το 2004 και έπειτα που ανέβηκε για πρώτη φορά.

Από τις 16 ομάδες, θα έλεγε κανείς πως μόνο ο Πλατανιάς φαντάζει πια ως όνομα αδύναμος, καθώς οι υπόλοιπες είναι ομάδες με εμβέλεια πρώτης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, στο νέο πρωτάθλημα θα παίξουν οι εξής ΠΑΕ: ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, Ηρακλής, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Skoda Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Βέροια, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Λεβαδειακός. Θα έλεγε κανείς πως από μία ιδανική Super League εξακολουθούν να απουσιάζουν ομάδες όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ, η Παναχαϊκή, η Δόξα Δράμας ή ο Πανσερραϊκός και μένει να δούμε τα επόμενα χρόνια ποιες από αυτές θα καταφέρουν να επιστρέψουν.

Από τις 16 ομάδες, σε καλή και σταθερή οικονομική κατάσταση βρίσκονται ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος, Skoda Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ενώ οι πιο προβληματικές είναι η Βέροια, ο Ηρακλής, ο ΠΑΣ και ο Πανιώνιος, με τις δύο τελευταίες πάντως να βρίσκονται σε δρόμο εξυγίανσης. ΑΕΛ, Κέρκυρα, Πλατανιάς και Λεβαδειακός βρίσκονται σε μία μέση κατάσταση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα